Никой от нас не вярваше колко важен ще се окаже

...
Никой от нас не вярваше колко важен ще се окаже
Коментари Харесай

Вучич: До 2023 се надявам интерконекторът Сърбия - България да бъде готов

Никой от нас не вярваше какъв брой значим ще се окаже този план, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич на церемонията по формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която се организира в НДК.

 

Искам да поздравя нашите български и гръцки другари за сполучливото привършване на този интерконектор, тъй като първоначално никой от нас не вярваше какъв брой значим ще се окаже той, съобщи Вучич. Срещахме се, говорихме, споменавахме го като някакъв разкош, който не ни е чак толкоз необходим. Проектът се оказва доста значим и за Сърбия, сподели Вучич и означи, че към този момент е почнало построяването на интеконектора сред Сърбия и България. След година се надявам да бъде завършен и от двете страни, съобщи сръбският президент и изрази вяра, че през 2023 година ще се отпразнува сходна гала и в Сърбия. 

 

Разбирам какъв брой значима се оказа тази стъпка и за цените, и за количествата природен газ, които ще бъдат доставени. Ще имаме сложна есен, сложна зима, уточни Вучич.

 

Когато пристигнах тук се чудех по какъв начин Урсула фон дер Лайен ще се държи с мен, знаете за какво, сподели Вучич. " Усещах се като черната овца в компанията, само че, благодаря, тя се отнесе доста учтиво с нас, тя ни оказа помощ доста говорейки за интерконектора сред Сърбия и България,  планирането на интерконектора сред Република Северна Македония и Сърбия, тъй като това ще значи нова инфраструктура за Сърбия, за Западните Балкани и към този момент ще можем да се " разклоним " към други страни от Западните Балканите, а без поддръжката на Европа и ръководителя на Европейска комисия нямаше да можем да реализираме тази цел. Без нашия другар Алиев въобще нямаше да ни е елементарно да разчитаме на диверсификация на нашите газови доставки " означи сръбският президент. 

 

Това е значим ден за Сърбия, съобщи в края на изявлението си президентът Вучич.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР