Никой от нас не би могъл да живее без вода.

...
Никой от нас не би могъл да живее без вода.
Коментари Харесай

Лечение... с вода!

Никой от нас не би могъл да живее без вода. Самите ние сме формирани в по-голямата си част от нея. Но дали знаем, че с изключение на живителна течност, тя е лековита и може да позволи доста от проблемите ни със здравето? Замисляли ли сте се в миналото какъв брой значима е за нас и каква част от живота ни дефинира? Не е инцидентно, че живеейки във все по-голям стрес и облъчени от всички електроуреди в близост, ни се желае от ден на ден да се върнем към първичната мощ на водата, да почерпим от силите й и използваме всяка опция да се топнем в морето, в басейн, джакузи или просто вечер във ваната и можем да се киснем в някой спа център, до момента в който кожата ни се набръчка...

Водата е скъп запас, може би най-важният в природата след въздуха. В нея плуваме още в утробата на майката и през цялото си битие сме неделими от нея. Пием я, готвим, къпем се, плуваме, поливаме градината. Поръсваме със светена вода новия си дом, изливаме чаша с вода пред себе си преди значимо събитие. Тя е изворът, от който се нуждаем всеки ден.

Нека забележим по какъв начин можем да я използваме, с изключение на с цел да поддържаме живота и всекидневието си, и като я включим в оздравителния си режим, като естествено „ лекарство “.

Топла или студена?
Макар да свързваме студената вода с неприятно възприятие и риск от настинка, и тя може да бъде лечебна, в случай че се ползва вярно. Студената вода ускорява обмяната на веществата, работи ободряващо, раздвижва кръвта, като в началото свива кръвоносните съдове, а по-късно ги уголемява. Именно по тази причина, когато се ударим мощно и желаеме да облекчим болката, слагаме нараненото място под мощна бликам студена вода. Сигурно сте чували и за така наречен „ моржове “, които се къпят целогодишно в ледена вода и се усещат прелестно, не боледуват с години и постоянно пращят от сила. За тях това е метод на живот и нещо изцяло обикновено, въпреки и необичайно и признато с огромна доза песимизъм от близките.

За по-зиморничавите обаче остава разновидността да се употребяват от свойствата на топлата вода, като посещават топли минерални бани, които работят отпускащо на тялото и нервната система и се предлагат както при физически, по този начин и при прочувствени проблеми, стрес, пренатоварване. Имайте поради, че горещата вода намалява кръвното налягане, поради което не се предлага за хора с ниско кръвно (хипотоници).

Контрастен душ. Така се назовава редуването на топла със студена вода по време на баня. Докато свикнете първоначално, студената част е леко неприятна, само че с времето ще се убедите какъв брой мощно тонизира и енергизира – прави се за малко, като топлата и студената вода се редуват за по няколко секунди. Особено потребно е това за бедрата – по този начин можете да ги предпазите от целулит и мастни натрупвания.

Преварена вода. Пиенето й половин час преди хранене форсира метаболизма и подкрепя изхвърлянето на токсините от предния ден. Тя обаче би трябвало да се изпива в чист тип заран на гладно, без да е подсладена или смесена с каквото и да е друго. Чиста топла вода... И старт на новия ден без отрови.

Замразена вода. Нейният резултат е извънредно мощен и се ползва при заболели след интервенции за по-бързо и елементарно възобновяване.

Водата има памет. Това е едно от най-удивителните й свойства и е потвърдено от учените. Тя „ запомня “ информацията на предходни контакти и всяко деяние, което се прави към нея. Използването на обидни и отрицателни думи унищожава молекулите й и назад – позитивните послания ги усилват. Според японския професор Емото, който е посветил проучванията си на водата и нейните вълшебен свойства, тя реагира като нервна система и записва страстите и мислите ни. Не е инцидентно, че водата участва във всички религии като средство за филтриране и си служим със светена вода, когато желаеме да прогоним злото от вкъщи си и от себе си. Във философията на йогите тя също заема главно място. Те съблюдават строго избрани дни, в които са напълно на вода, а е общоизвестен факт, че са доста по-младолики и дълголетни, спрямо другите, тъй като знаят тайните на живота и знаят по какъв начин да ги приложат, с цел да усилят продължителността и качеството му.

Водни спортове. Комбинацията от придвижване и спорт е доста печеливша и има извънредно положително влияние върху организма и на болните, и на здравите хора. Плуването, водната гимнастика (упражнения под вода), аква зумба (танци във водата), гмуркането или даже постоянният престой в нея са в положение да трансформират метода, по който се усещаме и изглеждаме, да преобърне настроението ни и да обезврежда отрицателните ни мисли и страсти. Водата ни носи доста повече, в сравнение с си мислим и осъзнаваме. Тя е нашият „ рестарт “, когато сме „ забили “ и имаме потребност от презареждане. Рестартирайте... с вода.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР