“Никой няма възражения срещу нашите реформи. Напротив, те се признават

...
“Никой няма възражения срещу нашите реформи. Напротив, те се признават
Коментари Харесай

Заев: Очакваме Брюксел и София да покажат, че процесът на разширяване в Западните Балкани е жив

“Никой няма възражения против нашите промени. Напротив, те се признават и хвалят. Ние показахме способността непрекъснато да прилагаме европейските полезности вкъщи... За страдание, столчето ни в Европейския съюз към момента не е сложено. Сега чакаме от Брюксел и изключително от София действително да покажат, че европейските полезности и правила за разширение към момента са стратегическа цел. Че процесът на разширение в Западните е жив. Че те гледат напред, както македонският народ гледа напред. Това е европейското виждане. "

Това съобщи министър председателят на Северна Македония в тирада в град Прилеп нощес, представен от скопското издание “Независен “.
свързани новини3314на 07.10.2021
Гласът ни е мощен и може да се чуе надалеч, когато посочим, че всяко по-нататъшно закъснение при започване на договарянията подхранва и предизвиква ретроградните сили в страната и района. Ние посочваме, че е рисково тези сили, които са съперници на европейското единение и европейските полезности, да получат най-малкия късмет “, сподели министър председателят.

Той акцентира, че македонските жители в напъните за по-добро бъдеще се управляват от наследството, оставено им от техните предшественици в битката за независимост. „ За да реализираме тази цел, имаме на кого да подражаваме и го вършим през днешния ден, когато си спомняме и отдаваме респект на всички, които в никакъв случай не са се питали каква е цената на свободата, справедливостта и общественото тъждество.

За всички, които ни оставиха в завещание да се обединим към тези полезности и да преодолеем раздялите. Нека укрепим единството, което ни беше оставено като наследство с Крушевския манифест, народоосвободителната антифашистка война и АСНОМ (Антифашистко заседание за национално избавление на Македония) и референдума за самостоятелност “.

Заев отхвърли, че Преспанското съглашение и Договорът за добросъседство с България са „ изострили АСНОМ “ от историята на страната.

„ Това бяха огромни, смели стъпки, с цел да потвърдим, че страната ни е била и постоянно ще бъде Европа. Те дезинформираха, че сякаш сме изтрили АСНОМ от нашата история, от нашата Конституция.

Никога, на никаква цена! Той освен не беше заличен в преамбюла на Конституцията, а в противен случай, в този момент АСНОМ се загатва и прави оценка още повече. Укрепихме още повече мястото и смисъла на АСНОМ в държавно-правната традиция на страната ни. Говори ли се повече след като и да било за македонския език? Посветихме и един ден, празник на македонски език, 5 май.

Гърдите ни се извършиха с горделивост, когато македонското знаме беше издигнато на пилона пред централата на НАТО и когато беше изпят македонският химн.

С този акт химнът, гербът и знамето остават вечно в кода на македонската еднаквост. Точно като нашата територия, език, именуване на народа с всички негови атрибути, с неговата история, просвета и завещание. Македонски. Завинаги “, съобщи Зоран Заев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР