Никой няма да бъде връщан от зелените коридори. Ако чакат

...
Никой няма да бъде връщан от зелените коридори. Ако чакат
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Не е вярно, че ще уволнявам директори на големи болници

Никой няма да бъде връщан от " зелените " коридори. Ако чакат 10 души и пристигна лице на 84 години, то той отива и получава дозата си незабавно. Вчера са имунизирани 26 000 души. Стремим се да достигнем 50 000 души. Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " зам.- министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

По думите му всички канали на записване за ваксиниране целят едно - да дадем опция на хората да схванат, че е доста значимо да се имунизират и да имат достъп до ваксини.

Той помоли, в случай че някъде има върнати хора от имунизационните пунктове - да осведомят. " Не може да се разчита на доброжелателност, би трябвало да има организираност в процеса ", сподели още той.

Що се отнася до персоналните лекари, той съобщи, че е основана организация, която съблюдава хладилния режим на имунизациите и се редуцира времето за приемането им от персоналните лекари. " Искаме да включим тези над 4000 персонални лекари интензивно в процеса по имунизация ", съобщи зам.- министърът на опазването на здравето.

Попитан дали ще има смени на шефове на огромни лечебни заведения като " Пирогов ", " Александровска " и ВМА, доктор Александър Златанов съобщи, че текат инспекции и от резултата на инспекцията ще има следващи дейности.

Не е правилно, че ще отстранявам шефовете на лечебните заведения „ Пирогов “, „ Александровска “ и ВМА. Наистина се получиха сигнали и се назначиха инспекции. Тече инспекция. Поне една седмица ще бъде нужна. От резултата на инспекцията ще има и следващи дейности. Какъв ще бъде той, аз не мога да знам “, отговори Златанов.

Държим последните места по имунизирани лица в Европейски Съюз, 500 000 са получили и двете си дози. Голям проблем за имунизиране са хората, които са трудноподвижни. Това се провежда в този момент посредством мобилни екипи, сподели доктор Златанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР