Никой не знае защо федералният канцлер блокира тези доставки. Ние

...
Никой не знае защо федералният канцлер блокира тези доставки. Ние
Коментари Харесай

Москва публикува аудио: Германски офицери обсъждат удар по Кримския мост с ракети Таурус

" Никой не знае за какво федералният канцлер блокира тези доставки. Ние в този момент водим война, в която се употребява доста по-модерна технология от нашето положително, остаряло " Луфтвафе ", споделя един от участниците в запис, огласен от Русия
Русия упрекна Германия, че нейни военни готвят удар по Кримския мост с ракети " Таурус ". Информацията излиза от диалог на високопоставени немски офицери от Бундесвера, аудио запис на който е получила основната редакторка на неразрешения в Европейския съюз съветски канал RT Маргарита Симонян, оповестява опозиционната съветска медия " Медуза ", както и държавните ТАСС и РИА " Новости ".

Разшифрованото аудио беше оповестено и във тип на стенограма в ТАСС, като се твърди, че диалогът е извършен на 19 февруари тази година сред началника на отдела за интервенции и учения във Военновъздушни сили Грефе, командира от Военновъздушни сили на Германия Герхарц и двамата сътрудници от центъра за въздушни интервенции на галактическото командване в Бундесвера - Фенске и Фрощеде. 

Според съветската страна немските офицери разискват възможни офанзиви по моста на полуостров Крим и по хранилища с муниции с техните ракети и методите, по които да бъдат осъществени.

В  на съветски и аудиото на немски език, немските офицери дискутират, че могат да снабдят украинската войска със 100 такива ракети, на два транша. Обсъждат се разновидностите с какви самолети да бъдат превозени. Става ясно още, че полемиката се организира по разпореждане на министъра на защитата Борис Писториус.

" Мостът на изток е сложен за удар, това е относително дребна цел, само че " Таурус " може да го направи, както и да бъдат ударени хранилища за муниции ", казва Фрощед в стенограмата. Герхарц удостоверява, че този вид ракети ще съумеят да ударят задачата, " в случай че бъде употребен френският изтребител Dassault Rafale ".

Другият офицер, Фенске прибавя:  " Бих желал да кажа още нещо за разрушаването на моста. Интензивно проучвахме този въпрос и за жалост, стигнахме до извода, че мостът, заради размера си, наподобява на писта. Следователно, може да са нужни освен 10 или даже 20 ракети ". 

" Аз не зная дали ще успеем за това малко време, а става въпрос за месец, да подготвим украинците за осъществяването на тази задача. И по какъв начин ще наподобява офанзивата на моста с " Таурус ", изрича опасенията си Фрощеде.

" Никой не знае за какво федералният канцлер блокира тези доставки. Разбира се, появяват се най-невероятни клюки ", коментира Герхарц във връзка нежеланието на Олаф Шолц Германия да дава ракетите на Украйна.

И установи:  " Ние в този момент водим война, в която се употребява доста по-модерна технология от нашето положително, остаряло " Луфтвафе ".

От съветска страна незабавно заваляха реакции. Аудиото на немски език разгласява в канала си в Телеграм и говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова.

" Настояваме за пояснение от Германия. Официален Берлин е задължен да го даде в действен порядък. Опитът да се избегнат отговори на въпросите ще бъде обсъждан като самопризнание на виновност ", съобщи Захарова.  " Хибридната война против съветския народ, стартирана от Запада, върви на цялостни обороти ", установи тя. 

Към момента няма коментар от немска страна на съветските изказвания във връзка разшифрования диалог сред немските офицери и готвената от тях офанзива по Кримския мост.



" Все отново нашите отколешни противници - германците, още веднъж се трансфораха в наши върли врагове ", реагира Дмитрий  Медведев в канала си в " Телеграм ", цитира го Българска телеграфна агенция.

" Погледнете какъв брой подробно и в какви детайлности швабите разискват удари по наша територия с потребление на далекобойни ракети, избират обекти за удари и най-вероятни способи за причиняване на оптимални вреди на нашата татковина и нашите сънародници. При това не не помнят да употребяват подправена реторика за неучастието на Германия в спора ", установи Медведев.

Председателят на Думата Вячеслав Володин пък предложи да се изиска следствие от Бундестага.



Германското държавно управление от известно време насам води диспути по доставката на крилатите ракети " Таурус " за Украйна, които имат обхват на деяние от 500 километра. Против даването им на Киев твърдо се афишира немският канцлер Олаф Шолц, който изрече опасението, че по този начин страната му може да бъде въвлечена във войната.

По думите на канцлера " при погрешно потребление, ракетите могат да поразят и съответна цел някъде в Москва ".

Шолц съобщи твърдата си позиция и през днешния ден в това число - за това, че няма да допусне изпращането на немски бойци, които да се включат под някаква форма във войната в Украйна, реагирайки на рецензиите на Англия против нежеланието му да даде на Киев далекобойни ракети " Таурус ", показват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Няма да поддържа каквото и да е решение за изпращане на немски бойци, които под някаква форма да се включат във военна интервенция, обвързвана с ужасната война на Русия в Украйна ", сподели Шолц в Мюнхен, който по този метод се опълчи на предлагането на френския президент Еманюел Макрон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР