Никой не знае колко са паметниците на комунистическия режим у

...
Никой не знае колко са паметниците на комунистическия режим у
Коментари Харесай

bTV Репортерите: „Лицата на миналото“ и неразказаните им истории

Никой не знае какъв брой са паметниците на комунистическия режим у нас. Отломки на отминала ера - те са на всички места. В живота, както и в изкуството всичко е персонално и зад всяка статуя стои човешка орис - незнайна и неразказана.

Снимка: bTV

Гледайте „ Лицата на предишното “ - роман за част от завещаното ни от социализма, довечера след централната емисия вести в bTV Репортерите. Автори на кино лентата са  репортерът Десислава Ризова и операторът Иван Филчев. 

Снимка: bTV

През 1944 година едно безименно момче губи всичко. Животът му какъвто го е познавал, завършва, с цел да стартира отначало, в друго време и друг свят.

„ Това е историята на едно момче, на чиито родители всичко е взето след 9 септември - имущество, магазини, разселени са из цялата страна, пратени са по лагери. А то самото е определено да театралничи за монумента и пропагандата на тези, които са предизвикали най-лошото на фамилията му “, споделя зам.-кметът на София по просвета Мирослав Боршош.

Тази история белязва това дете и неговите наследници вечно и те в никакъв случай не не помнят случилото се.

Операторът на bTV Иван Филчев провежда благотворителната галерия " STOPкадър - Украйна " в помощ на бежанците

„ Когато я чух и когато ми я описаха синовете на този човек, споделиха, че във семейството тази история е най-ярка, не това, че е отнето имуществото, а това, че не са могли да откажат детето им да бъде употребявано точно за тази цел. Това е историята на това безименно момче, както са безименни многото истории, свързани с репресиите на комунистическия режим “, добавя Боршош.

А синът на това момче, който от дълго време е огромен човек, постоянно е колеблив: „ Аз всякога минавам и някак си виждам татко ми. Той е умрял от дълго време. Искам да махна този монумент, само че желая баща да стои тук и да го виждам, когато минавам “.

Целта на създателите е била да се разровят в непознатите монументи и неразказаните истории. Освен тъжни истории, филмът ще показа на феновете и занимателни. 

Гледайте „ Лицата на предишното “ след централната емисия вести. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР