Никой не се разграничава от нищо. Това каза в сутрешния

...
Никой не се разграничава от нищо. Това каза в сутрешния
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Всеки трябва да иска поне 15% увеличение на заплатата

Никой не се разграничава от нищо. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка появилите се информации, че синдикатът не е подкрепил днешния митинг на медицинските сестри.

През тези две години откогато беше подписан груповият трудов контракт, с помощта на националния митинг, има покачване на заплатите в опазването на здравето със 100 лв. на година. 30-те млн. лв., които успяхме да издействаме на масата на договарянията, ще доведат до покачване на заплатите на сестрите с по 100 лв. на човек. Това покачване те получат идващия месец, съобщи Димитров.

В момента сестрите са натоварени повече и от водачите в градския превоз в София, добави той.

Благодарение на синдикатите и заплатите на водачите в градския превоз са нараснали с 10%. Искаме ограничение на изключителния труд до законоустановения – на половина на настоящия, при опазване на настоящето брутно заплащане, посочи президентът на КНСБ.

От 1 юли ще желаеме ново нарастване на заплатите на всички водачи в градския превоз в София, разясни той.

Той разяснява и информацията, че четири български района са измежду петте най-бедни в Европа. Щом е такава статистиката, това значи, че и синдикатите имат отговорност за нея. Всеки би трябвало да желае най-малко 15-17% нарастване на заплатата. Само тогава можем да преобърнем статистиката и да не сме последни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР