Никой не се е свързал с българските власти във връзка

...
Никой не се е свързал с българските власти във връзка
Коментари Харесай

Живко Коцев за отвлечените от йеменски бунтовници българи: До момента никой не се е свързал с нас

Никой не се е свързал с българските управляващи по отношение на отвлечените двама български моряци. Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ Има отвлечени двама български жители. Това са капитанът на кораба автомобиловоз и първият помощник-капитан. До момента никой не се е свързал с нас. Работим с сътрудниците от партньорските служби.

Установили сме контакт с техните близки. Уведомили сме ги. Разполагат с цялостната информация. Предложили сме им психическа помощ и всевъзможни други потребности, които може да даде страната. Работим по разрешаването на рецесията “, уточни той.

Припомняме: Корабът „ Galaxy Leader “ беше похитен от бунтовници хуси в Черно море. Японската компания Nippon Yusen (NYK Line) е оператор на Galaxy Leader, който беше високомерен в Червено море от йеменските бунтовници хуси от придвижването " Ансар Аллах ". На борда е имало 25 членове на екипажа от България, Мексико, Румъния, Украйна и Филипините.

 

Нашите сънародници са двама - капитанът е 42-годишен, родом от Благоевград, а старши помощник-капитанът е 39-годишен, роден е в Горна Оряховица.

 

Японска компания ръководи отвлечения в неделя транспортен съд в Червено море
Израел съобщи в неделя, че йеменските хуси са заловили товарен транспортен съд в южната част на Червено море, описвайки случая като " ирански терористичен акт " с последствия за интернационалната морска сигурност.

Отвличането беше доказано и от хусите, само че те описаха кораба като израелски. " Отнасяме се към екипажа на кораба в сходство с ислямските правила и полезности ", сподели представител на групата, без да се базира на израелска връзка.

Хусите, съдружник на Техеран, изстрелват ракети с огромен обхват и дронове против Израел в символ на взаимност с палестинските бойци на " Хамас ", които се бият в линията Газа, напомня Ройтерс.

Японското държавно управление удостовери в понеделник залавянето на кораба " Галакси лидър " (Galaxy Leader), ръководен от компанията " Нипон юсен " (Nippon Yusen), добавяйки, че Япония търси помощта на саудитските, оманските и иранските управляващи, с цел да работят за бързото освобождение на кораба и неговия екипаж.

" Остро осъждаме сходни дейности ", сподели основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно на конференция. Сред екипажа няма японски жители, добави той.

" Галакси лидър " е благосъстоятелност на компания, записана на " Рей кар керирърс " (Ray Car Carriers) със седалище на английския остров Ман, която е поделение на " Рей шипинг " (Ray Shipping), записано в Тел Авив.

" Нипон юсен " заяви, че компанията е основала работна група за събиране на повече информация, в това число за сигурността на 25-те членове на екипажа, които са жители на Филипините, България, Украйна, Румъния и Мексико. Плавателният съд за транспорт на коли е плавал от Европа към Индия без товар.

Миналата седмица управлението на хусите сподели, че техните сили ще създадат нови офанзиви против Израел и че могат да нападат израелски кораби в Червено море и протока Баб ал Мандеб.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР