Никой не обича да го хапят комари. Те определено могат

...
Никой не обича да го хапят комари. Те определено могат
Коментари Харесай

Как диетата ви привлича комарите?

Никой не обича да го хапят комари. Те несъмнено могат да създадат вечерните разходки през лятото извънредно неприятни. Нови проучвания демонстрират, че вашата диета може да играе роля.

За множеството от нас ухапването от комар е незначителна тягост, която провокира отичане и сърбеж на кожата на мястото на ухапването. Някои типове комари могат да придвижват заболявания като малария, зика, жълта тресчица и денга в доста елементи на света.

Всъщност съгласно Световната здравна организация половината от популацията на света е изложено на риск от заразяване с малария, а през 2020 година на нея се дължат към 627 000 болести. С изменението на климата опасността, която комарите съставляват за преместване на заболявания, се усилва.
Диети и хранене
В допълнение към цвета на облеклата, които човек носи, и телесната му температура, към този момент е открито, че самостоятелните миризми на дъха и кожата на индивида са тези, които карат комарите да хапят.

Това, което оказва въздействие върху телесните миризми на индивида, включва физиология, бременност, генетичен състав, съществени инфекции и кожен микробиом.

Тъй като това, което ядете и пиете, може да повлияе на вашето дишане, новите проучвания демонстрират, че смяната на това, което ядете и пиете, може да повлияе на вашата прелест за досадните инсекти.

Човешкото тяло създава повече от 350 разнообразни летливи органични съединения. От тези летливи органични съединения комарите са по-привлечени от някои и не са привлечени от други. Някои от изследваните ЛОС, които притеглят комарите, включват въглероден диоксид, млечна киселина (произвеждана по време на физически упражнения), ацетон (освобождаван при кетоза), амоняк и други органични съединения, създавани от индивида.

Ето един взор към проучванията за диетичните фактори, които могат да усилят привлекателността ви за комарите. След това не забравяйте да прочетете " Най-лошите неточности в храненето, които допускате по време на барбекюто за Деня на труда ".
Алкохол
Няколко изследвания демонстрират, че пиенето на алкохол може да усили телесните ЛОС, които притеглят комарите. Проучване, оповестено в Journal of the American Mosquito Control Association, оповестява, че измежду 13 участници в изследването откривателите мерят биомаркери преди и след пиянство на бира и откриват, че процентът на комарите, кацнали върху лицата, се усилва след пиянство на бира.

В друго изследване, оповестено в PLOS ONE, се оповестява, че потреблението на бира е нараснала привличането на комари към участващите субекти. Изследователите изричат теорията, че бирата (а евентуално и всички типове алкохол) покачва привлекателността посредством повишение на телесната температура и смяна на ЛОС в организма след консумация на алкохол.
Кафе и кофеин
В едно от последните изследвания, представено в обзорна публикация от Current Research in Parasitology & Vector-borne Diseases, се оповестява, че кофеинът е вещество, което може да бъде разпознато върху кожата и наподобява усилва привлекателността за комарите.

Според създателите други мощно ароматни питиета евентуално също биха провокирали повишение на привлекателността.

Кофеинът покачва метаболизма и затова температурата, а е открито, че комарите са по-привлечени от по-топли тела. Въпреки че са нужни спомагателни проучвания, намаляването на кафето, другите мощно ароматни питиета и кофеиновите питиета преди излизане на открито, където знаете, че ще има комари, може да помогне за понижаване на привлекателността ви за комарите.

Поддържането на кожата чиста, може да помогне за предотвратяването на захапване. След подготовка се старайте да вземате душ, с цел да не оставате изпотени и да притегляте комарите.

Хранете се с добре уравновесена храна и не употребявайте алкохол и кофеин, с цел да намалите телесната си температура и летливите органични съединения, които се образуват при дишането и посредством кожата.

Тъй като при кетогенезата се създават ацетони посредством изгаряне на кетони за сила, може да откриете, че комарите ви намират за по-привлекателни, в случай че спазвате диета с ниско наличие на въглехидрати. Винаги обаче би трябвало да се консултирате с доктор, преди да опитате нещо като кето диетата, защото тя не е предопределена за всеки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР