Никой не иска да му се налага да изпада в

...
Никой не иска да му се налага да изпада в
Коментари Харесай

Не слагайте в горящ тиган вода!

Никой не желае да му се постанова да изпада в рискови обстановки, изключително в дома си. Но от време на време тъкмо това се случва и е добре човек да знае какво да направи.

Често да вземем за пример се случва да включим котлона и върху него да оставим без контрол тиган или тенджера, на дъното на които сме сипали олио или друга лой. А в същото време сякаш за малко да отидем да свършим нещо друго.

Това оставяне обаче може да бъде рисково и мазнината да се възпламени. В суматохата най-честата неточност, която се позволява, е огненият тиган да бъде поръсен с вода. Това е нещо, което не трябва да вършим, тъй като то единствено ще утежни протичащото се.

От TODAY пишат, че в най-хубавия случай би трябвало да използваме пожарогасител, какъвто обаче не всеки има вкъщи си. Тогава, с цел да потушим огъня, е най-добре обилно да изсипем върху него сода за самун - цялостен пакет по опция.

По този метод огънят ще бъде угасен и бързо би трябвало да премахнем съда от котлона, без да се стига до изгаряния, несъмнено. Но специалистите са безапелационни, че не можем да сменяем содата за самун с брашно да вземем за пример, тъй като резултатът няма да бъде същият, написа lifestyle.bg.

Друг метод на деяние е да похлупим горящия тиган или тенджера с задоволително огромен похлупак. Ако всичко е наред, то огънят би трябвало да бъде загасен, тъй като му е нужен О2, с цел да гори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР