Никой не е защитен!“ Така предупреди българският търговец на оръжие

...
Никой не е защитен!“ Така предупреди българският търговец на оръжие
Коментари Харесай

„Никой не е защитен!“: Емилиян Гебрев проговори за отравянето…

„ Никой не е предпазен! “ Така предизвести българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев, токсичен през 2015 година с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ от съветското ГРУ.

Отравянето ми беше през 2015 година, а следващата година ще станем 2025 година Не чакам и на 10 годишнината да има каквото и да било развиване по следствието.

Това съобщи в изявление предприемачът в областта на защитата Емилиян Гебрев. Той изпадна в кома през 2015 година, откакто беше токсичен с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “. За което са упрекнати офицери от съветското военно разузнаване ГРУ.

„ Това беше първият терористичен акт в страните от НАТО и Европейския съюз. Имам вяра и си пребивавам напълно обикновено. Въпросът е, когато човек извърши нещо да има наказване “, сподели Гебрев.

На въпрос дали към момента вижда заплаха от сходни закононарушения в България, той отговори:

„ Все още има заплаха и никой не е предпазен по какъвто и да било метод – това е част от войната. Съвсем обикновено е да бъдем атакувани, само че още по-нормално е страната да си пази обектите и хората. Още повече, че ние не решаваме къде да изнасяме – страната взема решение. Може да желаеме да изнесем нещо и на Марс, само че тя дава разрешението “.

Бизнесменът сподели още, че за 10 години са били осъществени 10 терористични акта. Но „ няма никакъв резултат, а това е много необичайно “. Според него се подвига единствено някакъв звук, както в тази ситуация със арестувания за шпионаж в интерес на Русия чиновник на ГДБОП. Но „ генерално не е направено нищо “.

Емилян Гебрев уточни, че чака от българските управляващи „ нещо положително “, само че е „ сдържан оптимист “.

Между 2011 година и 2020 година гърмежи поразиха четири склада и индустриални уреди, свързани с компанията на Гебрев „ ЕМКО “. Българските прокурори обявиха, че има „ обосновано съмнение “, че четирите гърмежа са свързани с опита за отравянето му.

Тази година Софийският градски и Софийският апелативен съд дадоха позволение Софийската градска прокуратурата да издаде Европейски заповеди за арест на шестимата съветски жители, упрекнати за тероризъм у нас. Според прокуратурата те са взривили четирите оръжейни склада интервала от 2011-а до 2020-а. В тях е имало продукция, предопределена за Украйна и Грузия.

Източник – БГНЕС

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР