Никой не е видял документ, който да представя варианти на

...
Никой не е видял документ, който да представя варианти на
Коментари Харесай

Георги Михайлов: Темелите на здравеопазването ни пращят

Никой не е видял документ, който да показва разновидности на така наречен здравна промяна. Има едно гадаене по обособени фрагменти. Едва ли и през днешния ден ще приказваме за цялостна смяна, а по-скоро за клюки. Ще приказваме за дофинансиране на остарялата система, което няма да докара до никаква смяна. Всичко това приказва за един диалог, който няма да бъде изключително ефикасен, само че въпреки всичко отново се надявам да има резултат. Темелите на опазването на здравето ни към този момент пращят.

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов.

,,Иска се диалог за демонополизацията на НЗОК. Трябва да се разиска този проблем. В момента има чувството, че някъде на мрачно се прави някакъв модел, който Обединените патриоти не са го виждали, Лекарския съюз също не го е виждал... А и да не пропущаме, че тук става дума за голям финансов запас от към 5 милиарда лв.. Така че несериозни хрумвания и притаени диалози няма да оказват помощ за такава мъчителна сфера като здравеопазването'', уточни Михайлов.

,,Като цяло Народното събрание буксува, не се правят никакви полемики на политическа основа. Той е осмян. Ние се нуждаем от този диалог за "Визия за България ", в действителност цялата нация има потребност от него'', разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.

,,Промяната е във "Визия за България ", която е надпартиен документ'', приключи Михайлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР