Никой не е предполагал, че няма да има избран председател.

...
Никой не е предполагал, че няма да има избран председател.
Коментари Харесай

Росица Кирова: Да се откажем от номинацията на Желязков би било обида към избирателите

Никой не е предполагал, че няма да има определен ръководител . Това приказва доста неприятно за мотивацията на всички, които са определени в това Народно заседание. С сходен жанр държание се разрушава парламентарна процедура, градена с години наред, построена в дух на почитание към гласоподавателя. Когато избираш ръководител на Народното събрание, най-резонно е да е от най-голямата парламентарна група. Това съобщи Росица Кирова от ГЕРБ пред, която беше и зам.-председател в предходния парламент.

Ще бъдат направени взаимни отстъпки - всеки може да отстъпи, а въпросът е по какъв начин ще гласоподават парламентарните групи, които де факто още не са образувани. Работим по разпоредбите на предходното Народно заседание. Решението е единствено едно - жителите да схванат, че има партии в този парламент, които не желаят да работят за правосъдната промяна, за законопроектите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност.



По думите отстъпка от кандидатурата на Росен Желязков би било засегнатост към гласоподавателите на ГЕРБ.

Тя позволи, че ротационно председателство е позволен и обоснован вид, само че за задачата би трябвало да има определен ръководител и да се подписа джентълменско съглашение този ръководител да подаде оставка след един месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР