Николина Ангелкова, предаде репортер на Varna24.bg.Тя гостува в морската столица по

...
Николина Ангелкова, предаде репортер на Varna24.bg.Тя гостува в морската столица по
Коментари Харесай

Ръст на българи в курортите по морето и загуби за милиарди от отлива на чужденци

 Николина Ангелкова, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Тя гостува в морската столица по мотив работна среща с контролните органи, локалната власт и бизнеса, на която беше разискван летния сезон по Северното и Южното Черноморие и постигнатите резултати.

Според статистиката за юни и юли 2,7 млн. задгранични туристи са посетили България, което е спад от 3,5 % по отношение на същият интервал за предходната година.

Тенденция в националните ни курорти е растеж на регистрирани нощувки от български жители. В същото време сред 5 и 10% е спадът на нощувките от чужденци.

Приходите от туризъм за първите 6 месеца на годината са 1,3 млрд.лв., като за съпоставяне министър Ангелкова уточни предходната рекордна за туризма ни година, когато приходите са били над 8 млрд.лв.  

Това съгласно министъра на туризма е голяма загуба освен за сектора, само че и за българската стопанска система.

Според Николина Ангелкова министерство на туризма работи в тенденция целогодишен туризъм посредством стимулиране на СПА, вино, културен туризъм и различен тип туризъм.

Според нея Варна има огромен прогрес в тази тенденция, посредством чрез въвеждането на 17 целогодишни дестинации на летище Варна.

Министър Ангелкова регистрира и спад на нарушаванията, регистрирани от КЗП и Министерство на вътрешните работи. На територията на Северното Черноморие няма фрапантни нарушавания по повод местата за настаняване и морските плажове.

Стана ясно, че са подписани 37 концесионни контракта за отдаване на плажове на територията на Варна и Добрич. В същото време 22 плажа са останали без наематели, само че са имали обезпечено водно избавяне.

10 000 лева санкция е наложена на концесионера на плаж Русалка след сигнал за нарушен достъп до плажната линия. Глоба ще бъдат наложени и за нерегламентирания престой на коли на плаж Болата.

Интересен миг при популяризирането на туристическите дестинации на България ще бъде потреблението на инфлуенсъри и блогъри, които ще работят за рекламата на страната ни във виртуалното пространство. Отпуснатите средства за реклама през 2019 година са били в размер на 11 млн.лв. Още толкоз са декларирани от Министерство на туризма за 2020 година, само че министър председателят Бойко Борисов е заречен да бъдат отпуснати спомагателни 15 млн.лв. за рекламирането на туризма в България по света.

Какво още показа през днешния ден във Варна Николина Ангелкова вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР