Николай Шушков влиза като един от фаворитите в кметската надпревара

...
Николай Шушков влиза като един от фаворитите в кметската надпревара
Коментари Харесай

Николай Шушков е претендент за балотаж в Благоевград

Николай Шушков влиза като един от любимците в кметската конкуренция за Благоевград. Според социологическо изследване, показано по време на дебата за града по БТВ, идващият кандидат с най-високи шансове след сегашния кмет Илко Стоянов е точно някогашният регионален шеф и някогашен зам-регионален министър Николай Шушков.
Ако изборите са през днешния ден, Николай Шушков събира 17% от вота на гласоподавателите и отива на балотаж. След него остават Методи Байкушев и Атанас Камбитов.
Докато претендентите на ръководещата коалиция - двамата свързани с ГЕРБ Илко Стоянов и Атанас Камбитов- и претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев- влизаха в спор по време на дебата кой е същинският провинен за окаяното положение на Благоевград, самостоятелният претендент Николай Шушков предложи задълбочени и рационални решения.
Той бе безапелационен, че в града могат да се открият сред 5 до 7 хиляди работни места, само че стопанската система не са единствено предприятията, а и приветливата градска среда, стандарта на живот, културата, спорта, заниманията.
Според най-опитния измежду претендентите той в качеството си на някогашен зам. кмет и регионален шеф на града от дълго време е показал мястото, което е най-подходящо за развиване на индустриална зона - региона на р. Струма около автомагистралата и Е79. „ В актуалните трендове всяко работно място, което е на 30-ина минути от мястото на живеене, е работно място на твоето обитаемо място. Така че би трябвало да преглеждаме зоната сред Благоевград, Симитли до Дупница като огромната икономическа зона на Югозападна България “, сподели Шушков
Според него индустриалната зона, с която Илко Стоянов се популяризира с картинки и макети пред общината, не може да се осъществя, защото страната си претендира назад за парцела, който е предоставила на общината. Причината по тази причина е, че общината не е изпълнила условията на този терен до 17 ноември 2021 да построи експо център и изложбена зала. Това е голяма пропусната изгода за хората на Благоевград съгласно Николай Шушков.
Той подсети, че като регионален шеф е спрял друга недомислица на кмета Илко Стоянов – върнал е решението за аквапарк Бачиново и по този начин е предотвратил непрозрачното изхарчване на милиони от парите на благоевградчани. По закона за вдишване на общински дълг сходен заем може да се желае само от кмета, а не от общински съветници. Внесеното искане от името на общинските съветници демонстрира, че или кметът не познава законите, или има нещо подозрително в плана, откакто Илко Стоянов не застава с подписа си зад него.
Кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев акцентира на потребността от задържане на хората в Благоевград, само че Николай Шушков го попита тъкмо по какъв начин счита да направи това, в случай, че е представител на ръководещата партия Политическа партия, която сътвори невиждана обстановка в страната с  митингите на енергетиците. „ Такова ли ще бъде вашето отношение към проблемите на благоевградчани, които желаят правдивост и бъдеще за нашите деца? “, попита го Шушков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР