Николай Пенчев премина в полския Онико (Варшава)Българският национал Николай Пенчев,

...
Николай Пенчев премина в полския Онико (Варшава)Българският национал Николай Пенчев,
Коментари Харесай

Николай Пенчев премина в полския Онико

Николай Пенчев мина в полския Онико (Варшава)
Българският национал Николай Пенчев, който напусна Сточня (Шчечин), откакто клубът изпадна в тежка финансова рецесия, към този момент има нов клуб в Полша. Пенчев ще продължи кариерата си в Онико (Варшава), воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до международната купа през 2014 година.

26-годишният посрещач, който през предишния сезон стана първенец на Полша със СКРА Белхатов, ще играе за пети полски клуб в кариерата си. По-рано Пенчев е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), Скра (Белхатув) и Сточня (Шчечин).

“Въпреки младостта си, Ники Пенчев е доста умел състезател в полската Плус лига, само че и в европейските клубни шампионати. Радваме се, че такива волейболисти желаят да играят за Онико (Варшава) и виждам огромен капацитет в този план. Убедени сме, че националът на България ще се ускори конкуренцията в позицията посрещач и ние имаме вяра в професионализма и опита му ”, сподели след подписването на Николай Пенчев контракта до края на сезона президентът и състезателен шеф на Онико Пьотр Гацек.

Родният национал ще се състезава с №22 за отбора от столицата на Полша. В отбора на Онико той ще бъде паралелно с Бартош Кволек, Пьотр Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе. Няколко дни по-рано в отбора на Онико мина и досегашният съотборник на Ники Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР