Николай НенчевТретият мандат е фарс! Защо ли!? Защото е нормално

...
Николай НенчевТретият мандат е фарс! Защо ли!? Защото е нормално
Коментари Харесай

Фарсът с третия мандат е умело предвиден и зловредно заложен от комунистическата номенклатура и нейните сателити във ВНС

Николай Ненчев

Третият мандат е фарс! Защо ли!? Защото е обикновено първата и даже, по изключение, втората парламентарна мощ, в случай че има по-голяма парламентарна поддръжка да осъществя сполучлив мандат. Но когато някоя от другите, доста по-малки парламентарни групи с по двадесет или даже с дванадесет от двеста и четиридесет депутати желаят мандат за сформиране на Кабинет е фарс и замяна на правилото за парламентарна народна власт!

И тъй като, в случай че някоя от дребните парламентарни групи, инцидентно, или напълно предумишлено получи поддръжка от огромните, то тя ще бъде техен пленник и спътник, до момента в който огромните не видят по-добра политическа опция пред себе си и тогава те ще я унищожат и обхванат като черна дупка умираща звезда. 
Затова и този фарс с третия мандат е ловко очакван и зловредно заложен в българската Конституция от комунистическата номенклатура и нейните спътници във Велико народно събрание (Великото национално събрание), за опазване на статуквото и репресивния й уред, в случаи на опасност към властта им! Третият мандат постоянно, когато се е случвал, е обслужвал единствено комунистическия уред,  икономическите му лостове и производните им олигархични планове в целокупност! 

Целта на третия мандат е да резервира и запази комунистическото статукво и ретроградната им власт, като основава чувство измежду обществото, че когато политическият  им модел се изчерпва с тяхното (явно или скрито) ръководство, то това постоянно води до още по-тежки политически, парламентарни и стопански рецесии! 
Укрепването на парламентарната Република изисква промени в Конституцията. Промени, които ще засилят действието на демокрацията, а няма да я унищожат по проекта на Решетников диктуван на Радев. Трябва ни мощен парламент, който е кадърен да излъчва и управлява мощна изпълнителна власт. Бих желал обществено да обсъдим концепцията за ролята и вредата от третия мандат, за двукамарен парламент, а за какво не и за импийчмънт на Радев!? Избирането на държавно управление от непознати за гласоподавателите персони, изключително с третия мандат, както беше държавното управление на Беров, размива отговорността за властта и няма нищо общо с демокрацията!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР