Николай Нанков, фесбукЗнаете ли каква е стойността на лъжата срещу

...
Николай Нанков, фесбукЗнаете ли каква е стойността на лъжата срещу
Коментари Харесай

Николай Нанков: Знаете ли каква е стойността на лъжата срещу ГЕРБ за ремонта и поддържането на пътищата? Над милиард

Николай Нанков, фесбук

Знаете ли каква е цената на лъжата против ГЕРБ за ремонта и поддържането на пътищата? Над милиард. И по-конкретно 1 118 973 391,14 лева

Точно толкоз костват на страната заданията на АПИ за осъществяване на настоящ ремонт и поддържане от 12 май 2021 година, след като ГЕРБ не ръководи, до 6 юни 2023 година, когато беше определено актуалното постоянно държавно управление. От този над 1 милиард са сертифицирани действия за 632 642 670,83 лева Фактурираните работи са за 592 168 509,26 лева Разплатени са 574 733 666,46 лева Всички тези цифри с подробна таблица по области са в писмен отговор на мой въпрос към районния министър Андрей Цеков /пълният текст с приложенията е на страницата на НС/.

Какво значи всичко това с две думи: против ГЕРБ беше извършена брутална акция, а управлявалите след нас, които опитваха да ни мачкат с неистини и настройваха обществото против нас, са възлагали действия за стотици милиони по “нашите ”, дамгосани от тях като порочни, контракти. А откакто се оплетоха в лъжите си, са траяли да разпореждат настоящи и превантивни поправки по “временните ” контракти за зимно поддържане и спешни поправки. Или както се изрази министър Цеков предишния петък в отговор на наше запитване по тематиката, “замаскирали са настоящите поправки като спешни такива ”. Но, забележете, на двойно по-високи цени! Къде е тук публичният интерес?!

И нещата не стопират дотук – новите търгове на АПИ за настоящ ремонт се провалят. И в разгара на строителния сезон, измежду лято, ще се работи по контракти за зимно поддържане! На по-високите цени! Велики управленци – способени и отлични плановици!

Простата сметка демонстрира, че по “временните ” контракти за зимно поддържане наред с него са поръчани и поправки за 408 764 168 лева Останалите възлагания за над 710 млн. лева са били по “лошите ” контракти на ГЕРБ!

А помните ли какви приказки се изприказваха против тях?! Какви офанзиви, какви внушения бяха?! Вкл., че повече по тях не може да се разпорежда и работи, та сякаш и по тази причина ги прекратиха предварително. Ама разпореждаха, работиха и плащаха. Колко хора бяха несправедливо охулени, какъв брой репутации бяха поставени на карта?! За какъв морал претендират управлявалите след нас 4 служебни кабинета и 1 постоянен?! Правете си изводите!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР