Николай Костов бе представен като нов треньор на Левски. Той

...
Николай Костов бе представен като нов треньор на Левски. Той
Коментари Харесай

Николай Костов: Доволен съм от жребия, ще говорим с ръководството за селекцията

Николай Костов бе показан като нов треньор на Левски. Той взе присъединяване в конференция дружно с изпълнителния шеф на " сините " Даниел Боримиров пред първата подготовка на отбора.

„ Ще се постарая да бъда оптимално къс, защото имам доста време, в което да беседваме и философстваме на тематика футбол. На първо време желая да показва екипа, с който ще работим. Треньор на вратарите е Божидар Митрев, кондиционен треньор Тимур Скорах, това е шахтьорски кадър. Помощник треньор Кирил Нестеренко. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип. Знам доста добре в какъв миг попадам в Левски, аз като виновен човек имам предстартово неспокойствие, както се споделя. Мога да заява, че поемам цялата отговорност, тъй като съм имал задоволително време да мисля и преценям. Поемам отговорността, която е тимът да побеждава. Очаквам да бъда подсилен от почитателите и управлението, чакам да имаме положително взаимоотношение с играчите, с цел да имаме една добра работна среда “, стартира Костов.

След това думата взе Боримиров, който благодари на треньора, че поема отбора в сложен миг.

„ Благодаря на Ники, че се съгласи да поеме диригентската палка в един подобен сложен миг. Oт мое име и от името на клуба декларирам, че ще има нашата поддръжка. Ще му спомагаме Левски да върви нагоре и да печели всеки един мач. Не е загадка, че Левски ще се бори тази година за първото място. Както ни приляга, ще преследваме и купата. Целите са ни високи и ще ги преследваме “

„ Ние се борим на два фронта, да оцелеем като клуб и да сме спечелили на терена. Първото, което един треньор прави е да огледа с какви футболисти разполага. Аз мисля, че доста добра селекция сме създали. Въпросът е да се сработим с играчите, да стартира процеса “, разяснява Костов.

„ Това което съдържа Саид в този момент е настоящият му контракт. Тия дни получихме информация за положението на Бари, а той е измежду основните ни играчи, това малко трансформира нещата. Трябва да вземем решения, те няма да бъдат персонално и единствено мои, а ще бъдат съгласувани с нашето управлението. Ще гледаме да няма неточности, когато приказваме за селекция. Ще вземем решение дали би трябвало да бъдем подсилени от нов футболист на негово място. Това зависи от това какъв брой ще отсъства от терена, следва му много сериозна интервенция “, добави той.

Новият ментор на Левски бе запитан и за договарянията със " сините ".

„ Разговорите са траяли толкоз колкото би трябвало. Още един път споделям, имах задоволително време да мисля. Аз не желая да съпоставям това, което е било с това, което е в този момент. Нека си дадем време да работим. Аз занапред би трябвало да се опозная с футболистите, това е най-важното нещо, което би трябвало да направя. Това ми е цел номер 1. Наистина се вълнувам от първия ден, не желая в този момент да отбивам вниманието си “

„ За схемата зависи от самите трансформации. Съвременният футбол толкоз се промени, има няколко стадия, в които се развива един тим. Това е доста комплициран въпрос, който вие задавате. Схемата би трябвало да бъде такава тимът да побеждава. Не желая да обръщам внимание тъкмо пред вас публицистите. Отборът би трябвало да промени малко държанието си до момента в който владеем топката. Владението на топката е цел номер едно за Левски, защото ние би трябвало да преобладаваме на терена и да оказваме напрежение на съперника. Няма по какъв начин да играем еднакъв футбол. Да не философстваме на тази тематика. Тепърва ще обсъждаме с управлението имаме ли опция изобщо да си позволим нови съществени играчи в нашия тим. И въпросът за Филип Кръстев ще бъде разискван и вие ще бъдете осведомени “, съобщи Костов.

„ Аз персонално съм водил диалози с Филип Кръстев и той отхвърли да остане в Левски “, добави Боримиров.

Нормално наставникът на " сините " разяснява и жребият за Лига на конференциите, който отреди Левски да играе срещу литовския Хегелман или Шкупи Скопие във втория прелиминарен кръг на шампионата.

„ Доволен съм от жребия, само че дано първо си свършим работата като предварителен интервал, да обърнем внимание на първите мачове. Вълнувам се, защото съм бил тук. Не желая да развъртвам в този момент всякакви философии на тематика Барселона, Реал Мадрид и други “

„ Имал съм неточности, желая да ги запазя за себе си. Не съумях да се оправя с работата си тогава, имаше доста напрежение. Не желая да разисквам. За мен е значимо да бъда признат от играчите. Ние с футболистите би трябвало да извървим не по този начин елементарен път и да се оправяме с компликациите, би трябвало да побеждаваме. Всичко това за притежатели и аудитория, ние би трябвало да убеждаваме нашата аудитория. Що се касае до възнагражденията, аз не мисля, че ще има прикрито. За мен е доста значимо да бъдем подкрепяни, с цел да може да не пада духа на тима "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР