Николай Желязков вече не е селекционер на мъжкия национален отбор

...
Николай Желязков вече не е селекционер на мъжкия национален отбор
Коментари Харесай

Кой, по дяволите, можеше да класира България на 8-о място на Мондиал 2022?

Николай Желязков към този момент не е селекционер на мъжкия народен тим на България по волейбол.

Вчера на свое съвещание Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) реши да не продължи контракта на експерта, който води България през 2022 година.

“За Ники Желязков, Българска федерация по волейбол взе решение да не възобнови контракта му. Знаете той имаше договор за 1 + 2 години. В който бе заложено, че в случай че заеме България 8-о място на Лига на нациите и 8-о място на Световното състезание. Ако бяха реализирани тези резултати, то договорът на Желязков щеше да бъде възобновен автоматизирано. Така контрактът няма да бъде възобновен ”, съобщи президентът на БФ Волейбол Любо Ганев.

Фактите са, че в 15 публични мача през 2022 година под управлението на Николай Желязков България реализира единствено 2 победи (над Иран с 3:0 и над Нидерландия с 3:1 в Лигата на нациите).

Националите приключиха на 13-о място в крайното класиране на Лигата на нациите и резервираха мястото си в комерсиалния шампионат и за идната година, което бе признато извънредно задушевно от управлението на БФВ и президента Любо Ганев.

На Световното състезание България позволи 3 загуби в предварителната група от Полша с 0:3, от Съединени американски щати с 0:3 и от новобранеца Мексико с 2:3.
 Официално: България приключи на 20-о място на Мондиал 2022 Официално: България приключи на 20-о място на Мондиал 2022
Така Цветан Соколов и компания финишираха на 20-о място, най-слабото показване на България на мондиали от 19 участия.

“Черешката на тортата ” бе безумната загуба от Мексико с 2:3, в която българските национали се надпреварваха кой да направи повече неточности.
 Мъка и позор! Безумно слаба България е навън от Мондиал 2022 Мъка и позор! Безумно слаба България е навън от Мондиал 2022
Фактите са такива и никой не може да ги промени.

Още с идването си в България селекционерът Николай Желязков постъпи мъжки и бе безапелационен:

“Ще напредък оставката си пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Смятам, че по този начин е редно ”, съобщи Николай Желязков още на летище “София ”.

“Това, което се случи с Мексико беше срамно! ”, прям бе Ники Желязков.
 Желязков пред Sportal.bg: Много е мъчно да допускам, че сме изгубили от Мексико Желязков пред Sportal.bg: Много е мъчно да допускам, че сме изгубили от Мексико
“Трябва да запазим тези момчета - те ще играят на Олимпийската подготовка за Париж 2024, Волейболната лига на нациите и Европейското състезание през 2023 година, на което сме хазаин. Трябва да забележим и отговор да се даде от доста страни. Ако бяхме спечелили гейм против Полша или Съединени американски щати, нещата можеше да се развият по напълно различен метод. Не скърбя грам за това подмладяване. Това е вярната посока за българския волейбол, за мен като треньор - това е вярната посока! ”, добави тогава към този момент някогашният селекционерът на България.
24  България - Мексико 2:3 </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР