Николай и Евгения Баневи се сдобиват и с нови обвинения

...
Николай и Евгения Баневи се сдобиват и с нови обвинения
Коментари Харесай

Баневи присвоили над 90 милиона лева в престъпна схема


Николай и Евгения Баневи се снабдяват и с нови обвинявания след връщането си от Франция в България. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на прокуратурата след екстрадицията на предприемача и брачната половинка му. Докато първичните обвинявания включваха за данъчни закононарушения за 1,5 милиона лв., то те към този момент са за заграбване съвсем 90 милиона лв. от „ Полимери “ АД, „ Елма “АД, “Химически цех Панайот Волов “ АД и „ Топлофикация Казанлък “ АД, оповестява "Канал 3 ".

Те сa упрекнати и за нелегално владеене на оръжие, а Николай Банев и като началник на проведена незаконна група, както и за пране на над 1 милиард лв..

Майката на Николай Банев също ще бъде упрекната, защото е управлявала една от компаниите на сина си. Най-вероятно обаче няма да попадне в ареста поради възрастта си.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи и че постоянно служащи в заводите на Банев постоянно са били измъчвани и заплашвани. Конкретно за Троян, пък се е стигнало и до самоубийства на хора, които са останали без работа.

„ Това, което мога да кажа е, че е имало недоволства на равнище районна прокуратура. За телесни повреди, съответни дейности по връзки на техни служащи – били са бити, оставяни са карамфили пред домовете им и така нататък В случай, че те се потвърдят, те са от компетентността на районна прокуратура. Констатирани са и няколко данъчни закононарушения, които са били висящи, изискали сме тези, които са били настоящи и сме ги включили към това произвеждане. Това е активност, която продължава от 2005 година Ако се потвърдят, приказваме за десетки, стотици действия за този интервал, в който е функционирала тази проведена незаконна група”, разяснява Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР