Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди

...
Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди
Коментари Харесай

Баневи ще съдят Иван Гешев и заместниците му за тормоз

Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди и упорстват да получат 60 000 лева обезщетение от основния прокурор Иван Гешев и петимата му заместници. Това заяви " СЕГА ", а информацията е от юрист Михаил Екимджиев, който съставлява Баневи.

Поводът за делото е писмото на основния прокурор и заместниците му до 67 европейски институции. В него се оповестява за напън против прокурори и се загатват неприключили каузи, измежду които и това против Баневи.

" Това е надменно корист с права и нарушаване на презумпцията за невиновност ", считат Баневи.

" Този иск изобличава юридическата мизерия и моралната неплатежоспособност на управлението на българската прокуратура. Индиректно той е и оценка за кадровата политика на Висшия правосъден съвет, който позволява такива хора не просто да стават прокурори, а да заемат управителни позиции макар условието на закона всеки магистрат да има високи профисионални и морални качества ", разяснява пред " Сега " Екимджиев.

Според исковата молба писмото на Гешев и заместниците му е в " чудноват халюцинационен епистоларен род " и Баневи напълно неоснователно са забъркани в него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР