Николай и Евгения Баневи остават в ареста, реши Специализираният апелативен

...
Николай и Евгения Баневи остават в ареста, реши Специализираният апелативен
Коментари Харесай

Николай и Евгения Баневи остават в ареста

Николай и Евгения Баневи остават в ареста, реши Специализираният апелативен съд, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Семейството предприемачи бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент. Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони налози и изпрали повече от 1 милиарда лева
В сряда майката на предприемача Мария Банева също се снабди в обвиняване. 77-годишната жена ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари. Мария Банева остана на независимост против 10 хиляди лв. гаранция.
След като стана ясно решението на апелативните спецмагистрати Баневи разясниха, че са очаквали сходно решение.
Преди това Николай Банев окачестви процеса против фамилията му с фразата " крадецът вика дръжте крадеца ". Основната част от свидетелските показания нямат нищо общо с истината, която е обвързвана с обществени акционерни сдружения, има групови органи за ръководство. Конкретно „ Полимери” и „ Елма” имаха заместник-директор, който отговаряше за отбраната на акционерите. Той е следен непосредствено от КФН. Акциите бяха едни от най-търгуваните на БФБ, добави Банев.
В „ Полимери” имаше над 2000 акционери. Как си представяте, че ще вършат това, което Николай Банев има каже, разяснява още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР