Николай Димитров е поредният български спортен талант, с който ще

...
Николай Димитров е поредният български спортен талант, с който ще
Коментари Харесай

Запомнете това име: Николай Димитров

Николай Димитров е следващият български състезателен гений, с който ще ви срещнем в рубриката на Sportal.bg с водещ Рая Иванова " Запомнете това име ". В нея ние ви представяме надарени родни спортисти на възраст сред 14 и 19 години. Лято е, температурите се повишават и басейните стартират да се пълнят. Днешният воин в рубриката постоянно може да бъде забелезян на басейна, само че на подготовка. Това е 19-годишният играч по водна топка на ЦСКА Николай Димитров, който играе като дясно крило.
 @@@

НАЧАЛОТО
Водната топка не е първата спортна обич на Николай Димитров: " Започнал съм да се занимавам с футбол, по-късно с бокс. После плуване и по-късно ми предложиха да упражнявам водна топка. Започнах да упражнявам в клуб Красна поляна. След това се реалокирах в Левски, а към този момент четвърта година играя в ЦСКА. Много съм удовлетворен от този клуб, само че просто нямаме нужните условия. Тук към този момент няма с кого да упражнявам, няма какво да ме задържи в България. Искам да отида в чужбина или най-малко да ми се даде късмет да отида там, с цел да развия капацитета си. Аз знам, че мога и имам вяра в себе си. "
 @@@

ТРАНСФЕР В ЧУЖБИНА - ВЪЗМОЖНА ИЛИ НЕВЪЗМОЖНА МИСИЯ
Ники счита, че е стигнал тавана на развиване на клубво равнище в България и огромната му цел е да отиде в чужбина. Това обаче е мъчно постижимо: " Има скаути, които гледат, само че България не я гледат. Трябва да вървим някъде с националния тим. Трябва някой да ме предложи, да ме видят на мач. "

COVID-19
Димитров се развива добре и за трета поредна година е извикан в националния тим, само че пандемията от ковид обърка много проекти, в това число и неговите: " Точно щяхме да вървим на лагер с националния тим, само че поради пандемията всичко се отсрочи. Започнаха да ни взимат размери за бански, заминавахме на лагер след една седмица, само че затвориха всичко. Сега е малко комплицирано, само че ще се върна в някаква форма. "
 @@@

ЛЮБОВТА КЪМ ВОДНАТА ТОПКА ПРЕДИ ВСИЧКО
19-годишният младок обича безпределно водната топка и досега няма какво да го спре да я практикува, само че му се постанова и да работи, с цел да се устоя: " Работя на басейна - избавител съм. Тренирам тук, устоявам се - вързвам двата края някак. Правя го просто от обич към спорта. Не се отхвърлям, ще се пробвам до последно.

Свикнал съм. Успявам да си умря. Когато съм изтощен, съм по-мотивиран - стартирам да упражнявам по-тежко, по-усърдно. "
 @@@

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ
Николай е приключил спортното учебно заведение на ЦСКА " Генерал Владимир Стойчев ", а към този момент е първа година студент в Национална спортна академия " Васил Левски ", където учи за треньор по водна топка.
 @@@

ТРЕНЬОРСКА КАРИЕРА
Димитров е безапелационен, че неговото бъдеще е обвързвано с водната топка, само че не счита, че в България би могъл да се осъществя като треньор или играч в този спорт: " Ако отида в чужбина, мисля, че ще има огромно развиване. "
 @@@

ОЛИМПИЙСКАТА МЕЧТА Ники има своята огромна фантазия и тя е да играе на олимпийски игри. Тази фантазия обаче мъчно може да се осъществя с българския народен тим. Това е и повода той да има предпочитание да играе за друга страна: " Искам да стигна на олимпиада по водна топка. Доста сложна фантазия, само че не мисля, че е и невъзможна, в случай че ми се даде късмет. Аз желая единствено това - някой да ме вземе в някой тим. Да има някакво начало. Българският народен тим не може да стигне до олимпиада, само че се надявам с някой различен отбор да мога да реализира тази фантазия. Аз обичам България и не желая да я предавам, тъй като наподобява по този начин. Но няма какво да се направи тук. Всичко, което науча в чужбина, ще го вложа в България, с цел да развия водната топка тук. "  @@@
ЦЯЛОТО изявление с Николай Димитров може да намерите във видеото!!!
ФОТОГАЛЕРИЯ на Николай Димитров ТУК!!!

Всички издания на " Запомнете това име " ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР