Николай Денков: С оставката беше отворена вратата за преговори, ротацията

...
Николай Денков: С оставката беше отворена вратата за преговори, ротацията
Коментари Харесай

Николай Денков: С оставката беше отворена вратата за преговори, ротацията трябва да се случи

Николай Денков: С оставката беше отворена вратата за договаряния, ротацията би трябвало да се случи.

Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца,

тъй че я подадохме тъкмо тогава, когато бяхме споделили, че ще се случи.

Няма никаква изненада и не запознат съм къде пристигна тази драма.

Това съобщи в студиото на предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия министър-председателят в оставка Николай Денков.
„ Всеки, който е бил в ръководството, знае,
че когато има преход от едно държавно управление към друго,

има една сива времева зона, в която администрацията съвсем стопира да работи.

по този начин, че всяко закъснение пречи на работата на държавното управление.

Това, което искахме, е оптимално бързо да отидем на договаряния “, разясни той.

По думите му, с решението за оставката е била отворена вратата за договаряния, които оптимално бързо да стартират с ГЕРБ-СДС.
По отношение на опозицията,
в случай че са желали политически спор, с цел да се разисква какво може да се направи по-добре и по какъв начин да се подобрят едни или други действия, Денков сподели, че постоянно е разполагаем.

Той е безапелационен, че ротацията би трябвало да се случи:

„ Ние желаеме да има държавно управление, желаеме измененията да продължат в позитивна посока, а това може да стане единствено като има постоянно държавно управление, работещ парламент, който би трябвало да приема законите и те са в синхрон едни с други. “

Това, което е контрактувано преди 9 месеца, е най-малко да се изкарат още 9 месеца, за които има управническа стратегия и в това време да бъде готова такава и за идващия интервал, сподели Николай Денков. Той изрази удовлетворение от оферти документ от страна на ГЕРБ след оферти меморандум от страна на ПП-ДБ:

„ Това демонстрира, че и от двете страни има предпочитание за договаряния и те ще стартират на следващия ден. Очаквам диалозите да завършат позитивно. Разбира се, гаранция няма. Има предпочитание да се проведат същински договаряния. “

Премиерът в оставка не пожела да разяснява по какъв начин би изглеждало едно бъдещо държавно управление. С Мария Габриел са се разбрали и когато имат обща позиция, те ще я показват.

Николай Денков сподели още, че България може да се ръководи по различен метод:

„ Особено в този подтекст, който имаме сега, доста е значимо България да не бъде оставена на концепцията, че единствено мощен водач може да ръководи нашата страна. Силният водач доста елементарно води към една мека тирания, а по-късно няма мека тирания, става сериозна. Изкушението в такива сложни времена да се появи някой мощен водач, който да ни промуши в една доста неверна посока, е огромно. “

Искаме да работим с институции и това е гаранцията, че ще опазим демокрацията в България и тя ще се развива като естествена, демократична европейска страна, добави той.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР