Николаевският академичен художествен драматичен театър от Украйна ще бъде специален

...
Николаевският академичен художествен драматичен театър от Украйна ще бъде специален
Коментари Харесай

Украински театър – специален гост в Габрово

Николаевският научен живописен трагичен спектакъл от Украйна ще бъде специфичен участник в Осмото издание на интернационалния фестивал на монодрамата „ Соло акт “, който стартира на 2 април в Габрово и ще продължи до 7 април.

Гостуването с постановката „ Изповед “, планувано още за 2021 година, само че отсрочено поради пандемията, ще се " състои " на 4 април, от 18:00 ч., в градската зала „ Възраждане “ - на видеозапис, със надписи. То няма да бъде включено в конкурсната стратегия на феста, осведомиха от Габровския трагичен спектакъл " Рачо Стоянов ".

Театърът провежда благотворителна акция в помощ на бежанците от Николаевския спектакъл, намерили леговище в Габрово. Това са общо 12 дами, четири от които - възрастни, и девет деца. Бягащите от войната са актриси и чиновници от Николаевския трагичен спектакъл. Между тях са брачната половинка и детето на Андрей Карай, който извършва основната роля в моноспектакъла „ Изповед “. Преди началото на спектакъла актрисите ще насочат къс музикален привет към публиката.

Средствата от продажбата на билети за „ Изповед “ ще им бъдат предадени, показаха от театъра. Организаторите ще сложат урна, в която в допълнение ще се събират средства. От Габровския спектакъл пускат в продажба и специфичен билет за поддръжка на същата група бежанци.

Той ще е на цената на билета за представлението „ Изповед “, само че ще бъде без ред и място, ако има искащи да поддържат актрисите от Николаев, само че нямат опция да участват на представлението.

Меглена Златева от пресцентъра на театъра описа, че Габровският спектакъл и трупата от украинския град Николаев имат меморандум за съдействие и партньорство, а габровци са играли на украинска сцена и са били отличени с награди през 2019 и през 2021 година.

Златева описа още, че „ Изповед “ е моноспектакъл на Андрей Карай, с създател и режисьор Сергей Павлюк. Авторите на постановката я дефинират с библейския откъс: „ Любовта е дълготърпелива, цялостна с доброта, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее, не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на несправедливост се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко има вяра, на всичко се надява, всичко претърпява. “ (1 Коринтяни 13: 4-7).

Актьорът и режисьор Андрей Карай е приключил Одеското театрално художествено учебно заведение през 2008 година и от този момент е артист в трупата на Николаевския трагичен спектакъл.

Спектаклите от фестивала на монодрамата ще се играят на четири подиуми в града, а уредниците от Габровския трагичен спектакъл дават обещание да покажат най-хубавото от моноспектаклите, показани през последните три години.

Театралният празник, който има конкурсен темперамент, беше отменян два пъти, поради пандемичната конюнктура през 2020 и 2021 година. Програмата включва общо 13 представления, 11 от които са гостуващи. Официалното разкриване ще бъде на 2 април, от 18:00 ч., на сцената на театъра „ Рачо Стоянов “ с габровския моноспектакъл „ Мечтата на Наташа “.
ТЕМА преди 44 минути 624 преди 1 час 386 преди 2 часа 3348
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР