Никола Минчев е отличен професионалист. Това съм го чувал от

...
Никола Минчев е отличен професионалист. Това съм го чувал от
Коментари Харесай

Кирил Петков в дебатите за оставката на Минчев: 120 депутати се страхуват Рашков да оглави КПКОНПИ

" Никола Минчев е отличен експерт. Това съм го чувал от устата на депутати от ГЕРБ и Има Такъв Народ. Може би се страхувате, че Рашков ще бъде определен за началник на КПКОНПИ в този парламент. Защо за 120 депутати оставката на Никола Минчев е по-важна от цените тока и от пенсиите? ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Народното събрание по време на дебатите за оставката на Никола Минчев.

Министър-председателят участва в пленарна зала, дружно с вицепремиерите и част от кабинета. Петков направи няколко обръщения към подписалите се под желаната оставка народни представители от опозиционните партии и досегашния им сътрудник в обединението от Има Такъв Народ:

Към ГЕРБ - в случай че си мислите, че с желаната оставка на Никола Минчев ще ни притесните и ние ще се договаряме с вас, е няма, сподели Петков.

Към Движение за права и свободи - в случай че си мислите, че ще понижим броя на сигналите към прокуратурата – няма, и че ще спрем да повтаряме, че Пеевски е за „ Магнитски” – няма. Да е ясно, съобщи Петков.

Към Има Такъв Народ – сред вас има почтени хора, има хора, които осъзнават историческата си роля в този миг, знаем и за натиска, обърна се министър председателят към депутатите, останали в разцепената към този момент ПГ на Има Такъв Народ.

И към „ Възраждане” – във ваши полемики се приказва, че в никакъв случай не би трябвало да се гласоподават закони, предлагани от Движение за права и свободи, говорите за българщина, за национализъм, а през днешния ден ще вземете ли оставката на Никола Минчев дружно с Движение за права и свободи? Как ще го обясните това? Ето това е задкулисието, против което се борим всеки ден, съобщи Кирил Петков от парламентарната естрада.

Премиерът попита реторично по какъв начин от " възобновление " и от Движение за права и свободи ще обяснят на гласоподавателите си, че са дали своят вот дружно. Йордан Цонев от Движение за права и свободи отговори, че главната цел не е оставката на Минчев, а на цялото държавно управление. Тома Биков от ГЕРБ добави, че министър председателят не осъзнава мъката на кабинета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР