Никола Колячев (ТК Локомотив 1929, София) и Вардан Манукян (ТК

...
Никола Колячев (ТК Локомотив 1929, София) и Вардан Манукян (ТК
Коментари Харесай

Ясни са шампионите на двойки на Държавното лично първенство по тенис

Никола Колячев (ТК " Локомотив 1929 ", София) и Вардан Манукян (ТК " Локомотив 1929 ", София) завоюваха купата на двойки на Държавното персонално състезание по тенис навън за мъже с награден фонд 10 хиляди лв.. Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис се организира на кортовете на Търговска колегия „ Левски " в София.

Във финалната среща на двойки Колячев и Манукян победиха с 6:1, 6:4 Васил Шандаров и Радослав Шандаров от (ТК " Вектор Тенис Спорт ", гр.София).

Междувременно първите четирима сложени при мъжете се класираха за полуфиналите на сингъл.

Поставеният под №1 Никола Колячев завоюва безапелационно против седмия Васил Шандаров, като не даде даже гейм на противника. Така за място на финала той ще срещне третия в схемата Марсел Радев, който също завоюва много изрично против Ангел Мирчев с 6:1, 6:0.

Поставеният под №2 и народен отличник за сезона в зала Милен Янакиев отстрани осмия в схемата Георги Мирчев с 6:4, 6:4 и чака на полуфиналите четвъртия подложен Вардан Манукян в повтаряне на мача за купата на Държавното състезание на закрито от края на февруари в Благоевград, извоюван в три сета от Янакиев.

Манукян победи на четвъртфиналите №5 Ерик Владимиров с 6:4, 6:0.

Ани Вангелова (ТК " Левски ", гр.София) и Джулия Терзийска (ТК " Дема ", гр.София) завоюваха купата на двойки за дами.

Във финалната среща на двойки Ани Вангелова (ТК " Левски ", гр.София) и Джулия Терзийска (ТК " Дема ", гр.София) победеха с 6:0, 6:1 сестрите Андрея и Денислава Глушкова от (ТК " Дема ", гр.София).



Междувременно първите четири сложени се класираха за полуфиналите на сингъл.

Защитаващата купата си Зиновия Ванева победи квалификантката Александра Рангелова с 6:2, 7:6(3). Така за място на финала тя ще играе на следващия ден против лидерката в схемата Ани Вангелова, която през днешния ден се оправи с националната шампионка през 2009 година и № 6 в схемата Хюлия Велиева с 6:4, 6:3.

Четирикратна шампионка през 2014, 2015, 2016 и 2021 година и сложена под № 2 Джулия Терзийска отстрани осмата Ева Николова с 6:1, 6:1.

Терзийска ще играе на полуфиналите против държавната вицешампионка в зала от този сезон и трета сложена Изабел Кузманова, която отстрани №5 Каталина Петрова с 6:1, 3:6, 6:0.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР