Никола Илчев е създател и главен организатор в eCommerce Academy.

...
Никола Илчев е създател и главен организатор в eCommerce Academy.
Коментари Харесай

Продавай успешно в Румъния 3: Какво трябва да знаем за събитието

Никола Илчев е основател и основен уредник в eCommerce Academy. Стартира Академията при започване на 2016 година, като си слага за цел да сътвори общество от знаещи и можещи онлайн търговци.

За по-малко от 3 години провежда над 40 събития, от които 9 огромни конференции и голям брой дребни образование вид семинари със характерна устременост в разнообразни сфери на електронната търговия. Академията работи с някой от най-хубавите специалисти в сектора и не се лимитира да развива своята активност единствено в София. На образование за продажби онлайн можете да се включите в Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе, Шумен, Търново, Габрово и други.

Никола провежда “Продавай сполучливо в Румъния ” за трета поредна година и това е един от най-успешните планове на Академията, радващ се на голям интерес измежду търговците.

За да опише повече за събитието, Никола Илчев застана пред ОFFNews:

Защо тъкмо Румъния?

Причините са няколко. Аз съм огромен почитател на статистиката и отговорът на този въпрос можем да открием в цифрите. Румънският оналйн пазар може да се похвали с 11 милиона консуматори. Това, в случай че съпоставим с данните от Национален статистически институт в България, значи 11 пъти повече хора, които пазарят онлайн. Освен това, междинната стойност на покупка там е два пъти по-висока от тази в България, а междинния брой артикули в количката е също два пъти по-висок. Ако би трябвало да го погледнем от логистична позиция - Румъния е елементарно налична. Вече има голям брой компании, които оферират куриерски услуги за северната ни съседка и то на доста конкурентни цени. Ако пък желаете да употребявате фулфилмънт услуга можете да го извършите както на територията на Румъния, по този начин и да държите стоките си в Русе, където множеството румънски куриери вземат и доставят колета всеки ден. Третата и най-основна причина, която мога да посочи е близкия нрав на потребителите там и лекотата, с която един български търговец би работил с клиентите си от другата страна на Дунав.

А има ли компликации при работа на румънския пазар?

Няма да ви неистина - има. Езикът е една голяма преграда, която мъчно се преодолява. За да работите сполучливо там би трябвало да сте готови да обслужвате клиентите си на румънски. Това можете да постигнете като или наемете румънскоговоряш чиновник, или сключите контракт с обслужващ център. Първото е по-трудно, тъй като хората с добър румънски в България са към този момент заети, само че пък центрове има доста и те към този момент са на много положително равнище.

Разкажи ни за събитието “Продавай сполучливо в Румъния 3 ”. Защо да го посетят хората?

Това е третото издание на събитието и всяка година е все по-интересно и изпълнено с от ден на ден потребна информация. Тази година по-различното ще бъде по-голямото експо, на която ще имат присъединяване доста румънски компании, предоставящи услуги. Гостите ще имат доста време да ги прегледат, защото сме планували дълги нетуоркинг сесии с модератор. Освен това тази година ще разгледаме и няколко сполучливи истории на търговци, които са стартирали на румънския пазар през последните години и притежатели или консултанти на бизнеси ще опишат за компликациите, през които са минали, както и кои са сполучливите тактики, които са употребявали. Подобен метод на показване не е употребен до момента в България и се надявам за всички посетители да е потребно да чуят действителни истории.

Колко участници посетиха събитието предходните години и какъв брой очакваш тази година?

Първото издание, през 2016 година, бе посетено от 60 души. То се организира в Русе и се получи доста добре. Миналогодишното издание организирахме в София и стана същински шлагер, посетен от някои от най-големите онлайн магазини в България. Гостите бяха над 130, доста дейна и осведомена аудитория, която не спираше да задава въпроси и да влиза в полемика с лекторите. Позволих си направя изследване след събитието и много от хората, които бяха на него, самоуверено обявиха, че се усещат подготвени да стартират своята активност в Румъния. Тази година чакаме също над 120 посетители от цялата страна, а към днешна дата 75% от билетите са разпродадени.

Само за онлайн търговци ли е събитието, могат ли да го посетят представители на други сектори?

Информацията в събитието е много фокусирана върху онлайн методите за продажба и услугите, които един търговец би трябвало да употребява, само че аз горещо поканвам и притежателите и на други бизнеси, защото персонално съгласно мен всеки бизнес в 2018 година би трябвало да се ориентира в цифровото пространство, тъй като в случай че не го направи евентуално го чакат компликации в идващите години. Всички сме очевидци на едно доста бързо преместване на връзка, услуги, артикули и бизнес в онлайн пространството и бизнесите, които не са налични посредством този канал, ще останат без клиенти, а без клиенти те ще спрат да съществуват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР