Никола Батум има четири медала с националния отбор на Франция,

...
Никола Батум има четири медала с националния отбор на Франция,
Коментари Харесай

Батум: Битката за медалите ще е жестока

Никола Батум има четири медала с националния тим на Франция, а на Мондиал 2019 в Китай задачата му ще бъде да добави още един към сбирката си. 30-годишният баскетболист на Шарлът е европейски първенец от 2013 година, като има и сребро и злато от ЕвроБаскет, както и бронз от последното международно състезание в Испания преди пет години.

“Битката за първите три места ще бъде жестока. Отборите, които могат да се борят за медалите, не са малко и ще дадат всичко от себе си, като включително включвам и Франция. Всички ще се стремят да са на допустимо най-високо равнище, с цел да се приберат вкъщи с отличие”, сподели Батум за формалната страница на ФИБА.
“Първата ни и съществена цел е класиране за Токио 2020, а по-късно желаеме да стигнем допустимо най-далеч. Амбициозни сме, само че би трябвало да вървим малко по малко. Първенството ще бъде дълго и няма да е леко”, продължава той.

“Има много тимове, които са забавни. Ето, давам образец с Йордания. Не знаех нищо за тях, само че изгледах някои мачове - играят добър, бърз баскетбол и стрелят много. Категорично са един от тимовете, които могат да ти стъжнят живота. Играят със пристрастеност. Също по този начин мога да кажа същото и за Доминиканската република - класираха се за Световното без Ал Хорфърд и Карл-Антъни Таунс”, добави Батум по адрес на противниците на французите.
“Петлите”, които играха с България в международните квалификации, ще бъдат част от група G, където са Германия, Йордания и Доминиканската република.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР