Никога Северната скоростна тангента не е планирана като градска магистрала,

...
Никога Северната скоростна тангента не е планирана като градска магистрала,
Коментари Харесай

Северната тангента в София май ще е с винетка, куп проблеми с новата винетна система

Никога Северната скоростна дъга не е планувана като градска автомагистрала, като градски бул. – тя е част от републиканската пътна мрежа и не може да е единствено " откъс " . Това акцентира членът на УС на АПИ и някогашен ръководител на организацията Дончо Атанасов. Той добави и, че АПИ трябвало да отделя сериозен финансов запас за поддръжка и че годишно от там минавали 10 млн. коли. Представете си какъв сериозен запас е да минават даже 1 млн. автомобила без винетки, сподели още Атанасов, като с тези думи сложи съществено под въпрос дали в последна сметка няма да се вкарат винетки за прекосяване по Северната дъга.
Идеята е тежкият трафик да минава през тангентата , посочи Атанасов, който не разяснява за какво тогава при откриването ѝ беше главно рекламирана като " богатство " за трафика в София. По-специално доста наранени са " Надежда ", " Връбница ", " Кремиковци " и придвижването на хората от тези региони към центъра на София. А Атанасов сподели пред Нова телевизия, че на днешната среща със Столична община щяло да се уточни кои зони, отнасящи се към Северната дъга, ще са " градски " и кои – " крайградски " . Ще търсим уравновесено решение, добави той и сподели, че!
Нормално е и настояваме там да се заплаща винетка, това е директен път от автомагистрала " Европа ", добави и ръководителят на АПИ Светослав Глосов. И направи сметка - дневно за година щяло да ти коства 26 стотинки да минеш тангентата, а за гориво си щял да изхарчиш 10-тина лв..
Същевременно зам.-кметът по транспортните въпроси на София Дончо Барбалов, който пое функционалността от подалия оставка и упрекнат в длъжностно закононарушение Евгени Крусев, изрази убеденост, че по Северната дъга на Околовръстното шосе няма да се употребява винетка. Има сериозна възможност да се окажем единственият град с заплатен път през територията му , предизвести той откакто чу Атанасов. Не мисля, че има съображение за някакво съществено безпокойствие, сподели Барбалов преди да чуе Атанасов и не отговори на два пъти заложен въпрос кой забърка кашата по този начин, че да е противоречиво дали тангентата не е част от магистралната мрежа. Днес, 2 януари, следва среща сред АПИ и Столична община по въпроса.
Работи или не работи новата винетна система?
Като " индивидуален случай " Атанасов дефинира сигнал, съгласно който новата система за винетките приела два пъти заплащане за една и съща винетка . " Ако има такива неточности, те ще бъдат отстранени”, увери специалистът.
Относно конвертирането на хартиените винетки в електронни и за какво няма уведомление на имейла на клиента , Атанасов отговори, че не може да каже " за такива дребни детайлности ", само че щяло да се оправя. Той не можа да изясни има ли случай да си купите нещо, да си оставите мейла и нищо да не се получава там като уведомление. Атанасов не можа да каже и за какво при инспекция на конвертирана винетка не излиза известие, че това се е случило.
Членът на УС на АПИ не можа да каже и кой е построил прословутата система за електронна винетка и какъв брой коства . Надявам се в границите на 15 до 20 дни всички тези неточности да бъдат отстранени, приключи Атанасов, който се оправда, че не можело да влиза в такива детайлности на забележката на Виктор Николаев, че „ в случай че аз го работех това, щях да вляза в тези подробности”.
Пред bTV шефът на АПИ инж. Светослав Глосов разгласи, че " демонстрира някаква неточност ", говорейки по какъв начин се изписва неточност на терминалите за самообслужване при опит да се купи електронна винетка. На въпрос дали е по-лесно да се купи електронна винетка през уеб страницата или през мобилното приложение, Глосов отговори, че " не би трябвало " и отхвърли да има срив на системата, давайки образец, че в случай че банкомат не работи, това не значи, че банковата система се е сринала.
1,5 млн. лв. са приходите от винетки от 17 декември до момента, сподели още Глосов. И посочи, че новите контролни коли с камери на АПИ т.е. на " тол полицията " ще са ситуирани тук-там, където няма видеонаблюдение. Нямало метод да се позволен всеобщи нарушавания и да се кара без винетка, увери ръководителят на АПИ.
Глосов сподели и, че подложената на критика мобилна система LIMA на АПИ, която демонстрира кои пътища са проходими, в действителност нямала проблем, а компанията, която я поддържала, желала доста пари. Тя коствала 750 000 лв., а поддръжката била 20-30% от тази сума.
Друго забавно изявление на Глосов е, че най-малко към този момент АПИ няма желание да не дава градежа на тунел " Железница " на " Джи Пи Груп ". Припомняме, че компанията разгласи, че се отхвърля от градежа откакто гръмна абсурда " Джи Пи Гейт ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР