Никога не знаете какви скрити таланти могат да имат вашите

...
Никога не знаете какви скрити таланти могат да имат вашите
Коментари Харесай

Известните хора, които бяха учители

Никога не знаете какви скрити гении могат да имат вашите учители. Само погледнете всички тези хора в листата ни и си представете, че са ви преподавали.

Музикантът на KISS, прочут с дългия си език, е преподавал на 6 клас в Харлем, преди да се трансформира в най-известния в света дявол с бас китара. По-късно Симънс разкрива в изявленията, че началниците му са го уволнили, тъй като е заменил творбите на Шекспир в образователната стратегия с комикси за Спайдърмен, които съгласно него учениците е по-вероятно да прочетат.

 Alexander Graham Bell

Пионерът на телефонната техника стартира да преподава забележима тирада в Бостънското учебно заведение за глухонеми. Там той основава връзка с ученичка на име Мейбъл Хъбард и когато тя е на 19 години, двамата се женят.

 Sting in April 2018

Преди да стане звезда в The Police, Стинг – прочут още като Гордън Съмнър – преподава британски език, музика и футбол в манастирското учебно заведение „ Света Екатерина “. По-късно споделя за работата си там: „ Бях единственият мъж в преподавателския състав. Всъщност бях и единственият преподавател, който не беше в монашеска тога. “

 Robert Frost NYWTS 3

Робърт Фрост работи като преподавател, с цел да се поддържа финансово при започване на литературната си кариера. Той работи по едно и също време като фермер и преподавател в академията „ Пинкертон “ в Дери, Ню Хемпшир. Учениците му го назовават „ Кокошкар “, тъй като се страхувал от кокошки, а се приказва и, че имал проблеми да не не помни да дои в точния момент кравите на учебното заведение.

 Lyndon Johnson meeting with civil rights leaders

Човекът, който по-късно става 36-ият президент, стартира работа като шеф в мексиканско-американското учебно заведение „ Уелхаузен “ в Котула, Тексас. По-късно приключва педагогическата си степен и получава работа като учител по обществена тирада в гимназията „ Пиърсъл “ в Пиърсъл, Тексас, и гимназията „ Сам Хюстън “ в Хюстън. Отборът по диспути, който той тренира в Сам Хюстън, губи държавното състезание на Тексас с една точка; има слух, че Джонсън е повърнал зад кулисите, преди да излезе да поздрави спечелилите.

Не знаем за Пол Саймън, само че най-малко половината от групата Саймън и Гарфънкъл е била доста, доста добра по математика. Арт съвсем пази докторат по този предмет и преподава математика в подготвителното учебно заведение „ Личфийлд “ в Кънектикът, когато „ Bridge Over Troubled Water “ се изкачва на върха на класациите.

Вторият президент на Съединените щати прекарва няколко години, работейки като преподавател в Уорчестър, Масачузетс. Учителската специалност обаче не му подхожда, тъй като счита, че учениците му не са нищо повече от „ огромен брой дребосъци, които могат само да изреждат А, Б, В и да тормозят учителя “. Така в последна сметка се отхвърля от тази работа и отива да учи право.

 Jk-rowling-crop

Авторката на „ Хари Потър “ работи като учителка по британски език в Португалия, до момента в който приготвя първите завършения на своите млади магьосници.

 NancyReaganMrTChristmas1983

В средата на 70-те години на предишния век за учениците в Чикаго е било мъчно да скатават, когато става въпрос за час по физкултура.

 John Rambo

Когато през 60-те години на предишния век Слай учи в Американския лицей в Швейцария, той редом работи също като преподавател по физкултура, с цел да изкара спомагателни пари.

 Billy Crystal by Gage Skidmore

Комикът работи като заместник-учител в гимназия в Лонг Айлънд, до момента в който чака кариерата му да потръгне. Сред класовете, в които замества, още веднъж е физкултурата.

 2018 Kris Kristofferson - by 2eight - DSC5043 cropped

Кънтри звездата е стипендиант на Роудс, който учи литература в Оксфорд, преди да постъпи в армията и да се издигне до чин капитан. Към края на службата си Кристофърсън приема работа като учител по британски език в Уест Пойнт, само че в последния миг се отхвърля от професурата. Вместо да замине за Ню Йорк, той напуща и се реалокира в Нашвил през 1965 година

 Portrait photograph of Stephen King by James Leonard, c. 1980

Въпреки че в началото му се постанова да работи в промишлена пералня откакто приключва колежа, майсторът на ужасите в последна сметка си намира преподавателска работа, която му носи зашеметяващите 6400 $ годишно в Академията в Хампдън, щата Мейн. Кинг написа „ Сейлъмс Лот “, до момента в който живее в каравана и работи тази работа денем.

 William Golding 1983

Преживяванията на създателя като преподавател оказват помощ за основаването на романа, от който произлиза кариерата му. Веднъж той позволява на един клас момчета да дебатират изцяло свободно и класната стая бързо изпада в подобен хаос, че въодушевява Голдинг да напише „ Повелителят на мухите “ през 1954 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР