Никога не сме разработвали „план Б“, защото това би означавало,

...
Никога не сме разработвали „план Б“, защото това би означавало,
Коментари Харесай

Заев разкри какво ще прави Скопие, ако преговорите за членство с ЕС не започнат през декември

Никога не сме разработвали „ проект Б “, тъй като това би означавало, че се отхвърляме от „ проект А “, съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев отговаряйки на въпрос дали страната има “план Б”, в случай че договарянията за участие с Европейски Съюз не стартират през декември, написа Труд бг.

„ Не желая да приказвам за проект Б, би трябвало да успеем “, сподели Заев. Според него единственият вид е да се намерят решения с почитание и взаимно схващане. „ Вярвам, че има решения за тези въпроси, които са предизвикателство “, сподели македонският министър председател.

Той съобщи, че има вяра, че смесената Българо-македонска комисия по историческите въпроси ще може да откри решение, защото, както той сподели, през вчерашния ден имаха “хубав позитивен ден”.

„ Ние сме доста дребен район, исторически сме свързани между тях и имам вяра, че ще бъдем умни, че общата история от предишното ще ни направи по-големи другари, а не да ни раздели “, добави Заев.

Той акцентира, че има задоволително време за разглеждане на други отворени политически въпроси, с цел да продължи процесът на европейска интеграция на районен съд Македония с взаимно задоволство от провеждането на първата междуевропейска конференция през декември.

„ Казах, че не би трябвало да изключваме опцията това да не се случи, само че в това време споделих, че ще създадем всичко, с цел да можем да намерим решение. Нашият народ, целият македонски народ е положително надъхан към българския народ, а българският народ е положителен към македонския народ.

Вярвам, че (българският) министър-председател Борисов желае да продължи да оказва помощ за интеграционните процеси на Западните Балкани, само че също и на Северна Македония в Европейския съюз, и в тази светлина ще намерим решения. Вярвам, че идва интервалът на разгласяване на позитивна информация.

Аз съм безвъзвратен оптимист и посредством оптимизъм и положително мислене виждам опция за триумф “, сподели Заев.

Според него, в случай че Гоце Делчев не съществувал, трябвало да бъде фиктивен, с цел да може той да бъде мост за другарство сред двете страни, съобщи МИА [агенцията беше объркала името на Гоце Делчев и беше написала „ Гоце Деллев “.

А и концепцията на македонския министър председател е странна, доколкото Драги Георгиев, съпредседателят от македонска страна на двустранната комисия, неотдавна съобщи, че настояването на България Гоце Делчев да бъде разпознат като българин остава недопустимо за македонската страна – бел. ред.].

„ Вярвам, че ще бъдем европейци и с европейски дух ще можем да намерим мъдри решения, с цел да можем да си оказваме помощ и да вървим напред “, сподели министър председателят Заев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР