Никога не сме напускали договора с Газпром, Газпром спря да

...
Никога не сме напускали договора с Газпром, Газпром спря да
Коментари Харесай

След срещи в Брюксел: Може да няма поскъпване на природния газ

Никога не сме напускали контракта с " Газпром ", " Газпром " спря да извършва контракта едностранно. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите на брифинг в Брюксел след срещи в Европейската комисия.

Посещението на Василев, който е придружаван и от министъра на енергетиката, е обвързвано с решението на " Газпром " да спре доставките на природен газ за България

Брюксел ясно съобщи, че заплащания в рубли са нарушаване на глобите, тъй че заплащанията няма по какъв начин да бъдат направени по метода, по който желае " Газпром ", съобщи Василев.

Той уточни, че след днешните срещи предстоящите цени на природния газ за България може да са по-изгодни от тези на " Газпром ", като разясни, че решението за общите европейски поръчки на газ ще бъде взето в средата на май.

Ако сделките, които вършим, се осъществят, може да няма покачване на цената на газа, разяснява енергийният министър.

заяви, че сега доста деликатно се преглеждат договорите с " Газпром ". Поискали сме правна помощ. Обследваме всички варианти. Ако имаме съображение, ще ги съдим, акцентира той.

Мисля, че решението, което вземаме сега, е най-хубавото за българския бизнес и за българските жители, добави вицепремиерът.

По думите му няма никакъв проблем с доставките на природен газ за идната зима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР