Никога не се издигате толкова високо, както, когато се навеждате,

...
Никога не се издигате толкова високо, както, когато се навеждате,
Коментари Харесай

С помощта на добър приятел: Деца и животни с увреждания опознават света заедно

Никога не се издигате толкоз високо, както, когато се навеждате, с цел да помогнете на дете или животно. Това е моралният компас на една невероятна плантация в американския щат Тексас. Няколко декара земя, детски смях, сърца цялостни с обич и стотици животни, избавени от принуждение. До тях още десетки с разнообразни увреждания и специфични потребности.

Но всичко стартира с един четириног ангел.

Имам наследник с аутизъм. Един ден присъединихме към фамилията ни кучето Ейнджъл, което промени целия му свят и излекува част от сърцето му, която даже аз, като негова майка, не успях”, споделя Джейни Гарнър, притежателя на фермата.

Снимка: bTV

Тогава тя и любящата ѝ фамилия осъзнават, че любовта към едно животно може да бъде чудотворна. Създават тяхното малко кътче от Рая – фермата, в която приютяват 163 ориси.

„ Имаме от всичко - кучета, котки, кози, коне, пилета, пуйки, зайци, свине, папагали даже и летяща катерица. Някои от тях са слепи и глухи, други имат церебрална парализа, неврологични проблеми и изчезнали крака. Имаме животни в инвалидни колички или с протези”, прибавя тя.

Голямото сърце се цялостни с малко и е постоянно готово да раздава по доста.Често фермата е посещавана от деца с увреждания и специфични потребности, които организират своята рехабилитация благодарение на техните другари животни със същите проблеми.

Снимка: bTV

„ Нуждата да се срещнете с някого, който върви по същия път и схваща неволите ви е невероятна. Това ви кара да се чувствате по-малко самотни. Изключително е забавно да наблюдавате по какъв начин от хора, които постоянно се нуждаят от помощ, се трансформират в хора, които оказват помощ на някой друг”, изяснява Джейни.

Животните те обичат абсолютно – без значение по какъв начин изглеждаш и какво си направил. Първият контакт с тях е най-съществен, точно по тази причина Джейми деликатно изследва потребностите и страховете на клиентите си преди те да посетят фермата ѝ.

Снимка: bTV

„ При всеки е друго, когато се свържа с дете, постоянно запитвам каква е историята му, дали има физическо увреждане, или прочувствена потребност. Така разбирам кои животни са най-подходящи за тях. Научих се да чувам хората освен с ушите, само че и със сърцето. децата дойдат при нас, хранят животните, четат им, от време на време ми оказват помощ да сменя протезите им или ги разхождат с инвалидни колички”, прибавя Джейни.

Понякога нещата не вървят по проект. Американката споделя, че са идвали доста изнервени и уплашени деца, които не са желали да се допират до животните, плашели са ги.

„ Тогава им изяснявам, че не сме зоологическа градина и потребностите на приютените ни животни са на първо място”, безапелационна е тя.

Снимка: bTV

Всеки заслужава обич, без значение дали може да си я разреши, или не. Затова визитите са безвъзмездни, а даренията са добре признати.

„ Много е мъчно да се оправяме финансово. За благополучие имаме огромен екип от доброволци, които ни оказват помощ, тъй като ние подслоняваме животни, които се нуждаят от непрекъснати грижи, медикаменти, здравно съоръжение и прегледи. Но това няма значение, тъй като сърцето ми постоянно е цялостно от любовта и грижата за другите”, прибавя собственичката на фермата.

Снимка: bTV

Безмилостният COVID-19 не подминава и този Рай, само че за благополучие не трансформира съвсем нищо от всекидневието му.

„ Животните и хората, които се нуждаят от нас, не са се трансформирали поради пандемията. Точно противоположното – като че ли повече хора имат потребност от прочувственото ни разклащане. Трябва да бъдем доста деликатни, организираме срещите си навън, носим маски, съблюдаваме отдалеченост. И ще продължим да го вършим, тъй като децата, които идват при нас са с отслабнала имунна система и би трябвало да ги пазим”, изяснява Джейни.

Снимка: bTV

Безкрайна обич, грижи и отдаденост. Историята на дребната плантация в Тексас и едно семейство с голямо сърце ни напомнят, че героите не са в легенди и митове, а на всички места към нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР