„Никога не съм виждал по-лоша кампания и по-лош кандидат“: какво мислят феновете на кампанията за ДеСантис 2024

...
Нежното плъзгане на републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис от
Коментари Харесай

Нежното плъзгане на републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис от „сериозен кандидат за президент“ към „човек, който в крайна сметка може да се конкурира с Дъг Burgum да избягва изборите при 0 процента“ стана по-малко нежен през последните седмици. Първият републикански дебат на 23 август може да бъде най-добрият и последен шанс на Meatball да покаже на първичните избиратели какво е усещането да имаш кандидат за президент, който не е Доналд Тръмп. Тази демонстрация изглежда по необходимост изисква той наистина най-накрая да се сравни директно с Тръмп и да обясни на избирателите защо е по-добър кандидат.

Как трябва да направи това? Какво може да каже ДеСантис на републиканските гласоподаватели за слабостите на Тръмп като кандидат (и като, знаете, президент и гражданин), което би ги убедило да го оставят на бунището на историята или на бунището на затвора? Слейт зададе въпроса на четирима от най-известните политически стратези на Америка. (Добре, трима от най-известните политически стратези на Америка и приятел на Слейт, който работи в демократичната политика и се съгласи да участва анонимно.) Какво биха казали на ДеСантис, ако работят за него?

„Бих посъветва Рон ДеСантис да благодари на гласоподавателите за тяхното внимание и да се оттегли от надпреварата“, каза Алекс Кастеланос, дългогодишен републикански консултант (Боб Доул, Джордж У. Буш) и коментатор на CNN. Той уточни: „Няма добър начин ДеСантис да атакува Тръмп за 6 януари или нещо друго. Няма смисъл да оковавате коза на кол пред T. Rex, след което да молите козата да нападне T. Rex. Не се получи добре за други кози, много по-силни и по-умни от тази.“ Тук отговорът на Кастеланос навлезе в повече подробности за изборната история на Тръмп. „Така че не“, заключи той, „не бих посъветвал кандидата, който загуби от Mouseketeers, да атакува T. Rex.“ (Продължава делото на Disney срещу щата Флорида заради усилията на DeSantis да отмени специалния данъчен статут на Disney World.)

Джо Трипи, дългогодишен консултант на Демократическата партия (Хауърд Дийн, Джери Браун), който също се появява в CNN , беше по-директен: „Бих казал на ДеСантис тежката истина. През моите 40 години в президентската политика никога не съм виждал по-лоша кампания и кандидат. Той трябва да се оттегли от надпреварата.”

Ха-ха! Наистина, между силния кандидат пред него и неефективността на собствената му работа, ДеСантис е в трудна позиция. Както каза анонимният оперативен агент на Slate, „Имате пълен вакуум на харизмата на кандидат, управляващ нишово послание, което има смисъл – да не говорим за привлекателност – само за най-лошите хора на планетата. Ако иска да спечели, трябва да се опита да бъде съвсем различен човек.“

Но, както беше отбелязано в Bulwark наскоро от бившия републиканец Тим Милър, потенциалното време на един или повече наказателни процеси срещу Тръмп през първичният сезон през 2024 г. дава стимул дори на по-слабите кандидати, които се борят срещу него, да останат в надпреварата и да съберат колкото се може повече делегати за конгреса. Ако резултатът от някое от тези съдебни процеси (или представените в него доказателства) доведе до падане на дъното в гласуването на Тръмп за общите избори, може да има паника в Републиканската партия, а ако има паника, може да има опит да се номинира някой друг на конгреса на партията.

Свързах се с Милър, за да видя какво би препоръчал на ДеСантис да каже междувременно за Тръмп, за да се опита да остане жизнеспособен. С предупрежденията, че той е „дълбоко скептичен“, това ще проработи и лично не вярва на това, което е написал, особено по отношение на това, че Байдън съсипва страната или има деменция, ето сценария, предложен от Милър:

Ако Доналд Тръмп можеше да спечели изборите и да победи дълбоката държава, той щеше да го направи. Има причина той да играе голф всеки ден, докато Джо Байдън е в Белия дом и съсипва Америка. Единствената причина, поради която се случи 6 януари, е, че Тръмп ни провали: относно COVID, на границата и в кампанията си за преизбиране. Трябваше да е лесно да заличим Джо Байдън, но Тръмп не можа да го направи, защото беше заспал зад волана.

Спечелих във Флорида с 19 точки, докато всички кандидати, подкрепени от Тръмп губеха . Научихме във Флорида, че демократите не могат да откраднат изборите, когато ние им ритаме задника. Дайте ми шанс да се изправя лице в лице с Деменцията Джо Байдън и ще ви покажа как се прави. След това, когато го изпратим да се пенсионира, ние всъщност можем да осигурим границата, да изкореним дълбоката държава и да прекараме 8 години в спасяване на тази страна.

Добавя Милър: „Мисля, че е време за това съобщението беше след 6 януари и отново след междинните изпити.“ Наистина, това бяха двата случая след загубата му през 2020 г., в които Тръмп можеше да бъде описан, с най-емпирично оправдание, като губещ или отговорен за каузата на републиканците. Мотивиран или от предположението, че президентските кампании не трябва да започват преди определен момент от календара, или от пресметнато решение да се опита да се окаже неизбежно и над сблъсъка, ДеСантис избра да не се ангажира в нито един момент. Вероятно не е грешка, която един Тиранозавър би направил.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР