Никога не съм виждал Мартин Божанов и не съм имал

...
Никога не съм виждал Мартин Божанов и не съм имал
Коментари Харесай

Николай Кокинов: За първи път чух за Мартин Божанов, след като беше разстрелян

" Никога не съм виждал Мартин Божанов и не съм имал достойнството да го познавам. Не съм прокурор от 2013 година. Доколкото разбирам клубът, обвързван с него е учреден доста по-късно. По мое време такива клубове нямаше. Аз персонално не съм се срещал в никакъв случай с него и не съм получавал и покана за участие в подобен клуб ". Това разяснява в „ Тази заран " Николай Кокинов, някогашен градски прокурор на София.

„ За първи път чух името му, откакто беше разстрелян. Наистина за мен е незнаен ", уточни още той.

„ Това явно е следващият огромен лъжец с по-голям оборот. В правосъдната система постоянно са се навъртали сходен кръг лобисти, които са обещавали планини от смелост на клиентите си против друг тип заплащане. Това ненапълно е натурален развой, по-важно е самата система да ги разкрива и обезврежда ", разяснява Николай Кокинов.

" Очевидно задоволително добре е мимикрал с гънките на правосъдната система. Не знам преди какъв брой време е почнал активността си. За мен това лице е международно незнайно. Предполагам, че си търси клиенти, разнообразни от моите ", добави още той.

Според него хора като Мартин Божанов и Петьо Еврото са „ някъде по средата в йерархията ", „ някъде сред гроба и живота ".

„ Единият изчезна безследно, а другият е в гроба. Винаги се намират клиенти за такива хора. Докато има хора, които са подготвени да дадат нерегламентирана сума. Всяко стадо си има мърша. Това са хиляди хора - всеки със своите недостатъци и проблеми, от време на време има и слаби звена ", разяснява Николай Кокинов.

„ След промяната на Иван Гешев пристигна на власт Борислав Сарафов като краткотрайно изпълняващ длъжността. Оказва се, че той по-дълго извършва тази служба, което неизбежно води до разбъркване на пластовете в прокурорската система по всички равнища ", уточни той.

" Нормално е да се ревизира инцидентното систематизиране в една такава огромна прокуратура, каквато е Софийската районна прокуратура. Ако си спомняте и преди имаше някакви закачки и искри сред ръководителя на районната прокуратура и основния прокурор. Сега дали е обвързвано с въпросното ликвидиране и дали е имало някаква информация, че въпросният Нотариус е осъществявал множеството от функционалностите, свързани с районна прокуратура, аз единствено мога да предсказвам. Факт е, че фактически има такава инспекция. Може би фактически има някакви сигнали. Очевидно е, че от време на време може да се получи и пробив, като се подбере подобаващия човек с подобаващия проблем ", разяснява Николай Кокинов.

Според него прокуратурата е закъсняла с тези инспекциите в клуба, a те е трябвало да се случат още на идната заран. В другия случай е получено време за прикриване на информация.

" Уличното правораздаване няма втора инстанция ", съобщи някогашният градски прокурор.

Той уточни, че с Петьо Еврото са се срещнали в Столичното разследване.

" Никога не съм бил негов фен и другар. Той беше по-особен човек - относително затворен, относително нежелаещ естествена връзка. Беше умел остарял следовател. Той си изпълняваше своите функционалности като следовател, само че в никакъв случай не съм имал положителната приказка с него ", съобщи Кокинов.

" Не отхвърлям качествата му като следовател. Много хора са минали през Столичното разследване - в това число и водачът на ПГ на Движение за права и свободи ", уточни още той.

Според него прокуратурата към този момент има положителното предпочитание изисти имиджа си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР