Никога не съм си представяла, че толкова дълго ще бъда

...
Никога не съм си представяла, че толкова дълго ще бъда
Коментари Харесай

Меркел на конгрес на ХДС: Има още работа за вършене

Никога не съм си представяла, че толкоз дълго ще бъда във властта, само че има още работа за извършване, съобщи немският канцлер Ангела Меркел от трибуната на конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг, съобщи Асошиейтед прес.

Меркел сподели това тъкмо 14 години откакто стана канцлер. Тя подсети на делегатите на конгреса, че от 2005 година немските консерватори са понижили безработицата до рекордно ниски равнища и са се справили с последствията от международната финансова рецесия.

Канцлерът посочи обаче, че при новите провокации като битката с климатичните промени и дигитализацията, партията би трябвало да гледа към бъдещето и да се оправя с напрежението, предизвикано от съветската експанзия и комерсиалните разногласия със Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трябва да намерим решения за утрешния свят, акцентира Меркел, съгласно която ХДС е партията на мощния политически център на Германия.

" Искам да продължа да работя за това като канцлер ", посочи тя.

Сочената за правоприемник на Меркел на канцлерския пост и водач на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че злословенето във връзка с ръководеното от ХДС държавно управление може да се отрази отрицателно на изборните резултати на партията, съобщи ДПА.

Това не е сполучлива тактика за предизборна акция, сподели Крамп-Каренбауер на конгреса в Лайпциг. Тя изрази уважението си към Меркел, изтъквайки, че 14-те години на нейното ръководство са 14 положителни години за Германия.

Крамп-Каренбауер прикани делегатите да поддържат визията й за Германия или да се произнесат по въпроса за бъдещето й като водач на ХДС, предадоха Ройтерс и ДПА.

Петдесет и седем годишната Крамп-Каренбауер направи няколко гафа, откогато стана водач на ХДС предишния септември, които понижиха известността й и повдигнаха въпроси до каква степен тя е подобаваща за правоприемник на Меркел на канцлерския пост, отбелязва Ройтерс.

" Ако сте на мнение, че тази Германия, която аз желая, не е Германията, която вие желаете, в случай че мислите, че пътят, по който желая да вървим с вас, не е пътят, който смятате за верен, дано го кажем през днешния ден и това да е краят, тук и в този момент. Ако обаче, скъпи другари, желаете тази Германия, в случай че желаете да вървим дружно по този път, тогава да запретнем ръкави и стартираме тук и в този момент ", съобщи Крамп-Каренбауер. Думите й накараха делегатите да станат на крайници и да я приветстват цели седем минути.

Под управлението на Крамп-Каренбауер ХДС записва спад в поддръжката на изборите за Европейски парламент през май и претърпя провали на изборите в някои немски провинции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР