Никога не е твърде късно да се откажете от тютюнопушенето

...
Никога не е твърде късно да се откажете от тютюнопушенето
Коментари Харесай

10 хитри начина, с които може да откажете цигарите

Никога не е прекомерно късно да се откажете от тютюнопушенето и ще получите доста изгоди, без значение на каква възраст сте. Ето няколко бързи съвета, които да ви оказват помощ да се отървете от никотиновия табиет.

Съвет 1: Запишете всички аргументи, които са ви предиздвикали да решите да се откажете от тютюнопушенето, и ги носете със себе си, ако имате потребност от увещание.
Как да се отървем сигурно от миризмата на цигари!
Един от многото нездравословни дефекти на цигарения пушек е, умеенето му да се просмуква в стените, килимите, пердетата и мебелите на жилищет...

Съвет 2: Отказването е друго за всеки, тъй че намерете метод, който ще работи за вас. Можете да избирате сред внезапно прекъсване на пушенето или последователно понижаване броя на цигарите за ден.

Съвет 3: Никотинова заместителна терапия, като никотинови пластири, дъвки или инхалатори, може да бъде добра концепция за тези, които пушат доста. 

Съвет 4: Задайте си дата за преустановяване на тютюнопушенето и се придържайте към нея. Направете го по-скоро, в сравнение с по-късно. Ако се отказвате сами, се предлага да спрете да пушите изцяло до датата на отричане.

Съвет 5: Получете колкото можете повече поддръжка от фамилията, приятелите и сътрудниците от работата. Уведомете ги, че планирате да се откажете от пушенето, и помолете пушачите да не пушат към вас или да ви оферират цигари. 

Съвет 6: Планирайте авансово обстановки, в които е евентуално да се изкушите да пушите, като празненства, пиянство или излизане на кафе. Опитайте се да избягвате тези обстановки в ранните стадии на вашата стратегия за отричане от цигарите или пробвайте да седнете в секцията за непушачи в ресторанта, да пиете кафето си на крайник или с другата ръка, или да държите нещо в ръката си, когато говорите по телефон. Ако пиете доста кафе, може също да желаете да намалите приема на кафе, защото ще задържите повече кофеин, когато няма никотин във вашата система. Чувството на раздразнителност няма да помогне на проекта ви да се откажете. Също по този начин, може да е най-добре да избягвате алкохола, защото на доста хора им е мъчно да устоят на пушенето, когато пият.
4 храни, които ще ни оказват помощ да спрем цигарите и да се почистим от никотина
Някои храни и питиета могат да бъдат евентуално потребни - или досадни - когато се пробвате да се откажете от тютюнопушенето. Ако желае...

Съвет 7: Изхвърлете всички цигари, пепелници и запалки и всичко друго, което може да ви припомня за пушене. Изперете облеклата си и почистете колата си, с цел да премахнете миризмата на пушек.

Ако пушенето е било вашият метод да си вземете отмора или сте употребявали цигари като премия за себе си, намерете други възможности за тези действия.

Съвет 8: Не забравяйте, че най-лошото предпочитание продължава единствено няколко минути и ще става още по-рядко, колкото по-дълго се въздържате.

Съвет 9: Дълбокото дишане би трябвало да ви помогне да се отпуснете и да фокусирате мозъка си върху нещо друго.

Съвет 10: Добра концепция е да пиете доста течности, с цел да помогнете за изхвърлянето на никотина и другите отрови от вашата система.
Знаете ли какво съдържа цигареният пушек?
Каква е вредата от тютюнопушенето? И в действителност ли е толкоз рисково? Просто отвратителна, неприятна миризма ли е? Достатъчно е да разглед...

Можете да отидете на разходка, на кино или да посетите другар, който ви поддържа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР