Никога не е имало някакъв натиск, нито пък намеса в

...
Никога не е имало някакъв натиск, нито пък намеса в
Коментари Харесай

Кореспондентът на БНР в Москва не иска да е в ролята на жертва

Никога не е имало някакъв напън, нито пък интервенция в наличието на моята работа. Никога не са били обсъждани материалите ми. Категорично не е имало опити за интервенция и за напън. Това съобщи пред Нова телевизия Ангел Григоров, на който Русия подреди да напусне страната поради решението на България да изгони кореспондента на вестник

Думите му бяха във връзка с Департамента по информация и щемпел на съветското министерство на външните работи, който издава журналистическата му акредитация, която е основанието за пребиваването му и работата му в Русия.

Григоров уточни, че е сътрудник на БНР в Москва от февруари 2018 година

По негови думи ден, откакто станал прочут казусът с Александър Гацак, бил поканен на диалог в съветското министерство на външните работи от шефа на пресцентъра Максим Бурляй.
 Русия изгони кореспондента на БНР в Москва Обновена
Русия изгони кореспондента на БНР в Москва

Той беше единственият представител на българска медия в Русия

В хода на този диалог той изразил възмущението и недоумението си от държанието на българските управляващи.

В началото на диалога той сподели: " Веднага желая да Ви уведомя, че не ви лишаваме акредитацията. Работим върху ответни ограничения, само че, в случай че ме питате какви са тези ограничения, в действителност не зная и не мога да Ви кажа ". И в края на диалога сподели, че когато тези ответни ограничения бъдат дефинирани, те ще ме потърсят ", описа Григоров.

Той добави, че по-късно акредитацията му била анулирана.

" Вчера се появи формалното известие на уеб страницата на съветското Министерство на външните работи. Вече може да кажем, че аз съм някогашният сътрудник на БНР в Москва. Нямам право да извършвам тези си отговорности от вчерашния ден. Акредитацията ми се счита за анулирана ", означи Григоров.

Той уточни, че към момента не е чул причини за решението на съветските управляващи. Във вторник му следва нова среща, на която би трябвало да съобщи физически журналистическата си акредитация и на която ще бъде конкретизирано по кое време би трябвало да напусне страната.
 Министерство на външните работи лиши акредитацията на съветски публицист, укривал се от ДАНС Обновена
Министерство на външните работи лиши акредитацията на съветски публицист, укривал се от ДАНС

Александър Гацак може да бъде екстрадиран, твърди Русия

" Но на първата среща сътрудниците в действителност не са изказвали никакви искания. И се надяваме във вторник да стане ясна датата, до която би трябвало да напусна територията на Руската федерация ", разяснява журналистът.

Той беше безапелационен, че не " му харесва ролята на жертва " в тази обстановка. Григоров увери, че приема напълно обикновено обстановката и не се опасява за сигурността си.

" Аз се разхождам напълно свободно из Москва. Аз съм свободен човек. И имам намерение да се държа като свободен човек. Да не се укривам в посолството. В дните, които ми остават тук, имам намерение да се разхождам из Москва. Да навестявам музеи. Да се срещам с другари ", заключи той.
 Русия се закани да не остави без отговор експулсирането на съветски публицист от България
Русия се закани да не остави без отговор експулсирането на съветски публицист от България

Остро изказване на Мария Захарова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР