Никита Мазепин заведе дело срещу канадското правителство заради санкциите, които

...
Никита Мазепин заведе дело срещу канадското правителство заради санкциите, които
Коментари Харесай

Никита Мазепин заведе дело срещу канадското правителство

Никита Мазепин заведе дело против канадското държавно управление поради глобите, които бяха наложени против него и татко му Дмитри след началото на съветската военна инвазия в Украйна в края на месец февруари предходната година.

Още в дните след началото на нашествието управляващите в другите страни, измежду които и Канада, ограничиха присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в мероприятия, които се провеждат на тяхната територия. Освен това Мазепин и татко му бяха глобени и от Европейския съюз поради близостта на Дмитри Мазепин с съветския президент Владимир Путин.

Тези наказания от страна на Европейски Съюз обаче бяха краткотрайно вдигнати, което пък даде мотив на Мазепин да заведе дело във федерален съд против канадските управляващи и министъра на външните работи на страната Мелани Джоли. Неговата цел е с решението на съда тези ограничавания да бъдат свалени, което да отвори врата за вероятно завръщане на водача във Формула 1 още през 2024 година.

В своя иск той декларира, че тези ограничавания „ пречат на млад състезател и професионален спортен водач, който под никаква форма не е забъркан в експанзията против Украйна “. В желае също се загатва, че в случай че той не успее да се завърне във Формула 1 през 2024 година неговите шансове за бъдещо завръщане ще бъдат „ сензитивно понижени “.

В своя единствен сезон във Формула 1 през 2021 година Мазепин не завоюва нито една точка и записва най-хубаво класиране от 14-то място в Гран При на Азербайджан. Руснакът бе освободен от Хаас малко преди старта на сезон 2022, след началото на войната в Украйна.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР