Ники Кънчев има щастлив повод да почерпи, защото дъщеря му

...
Ники Кънчев има щастлив повод да почерпи, защото дъщеря му
Коментари Харесай

Щерката на Ники Кънчев навърши 14, „Обичайте живота, хора!”, призова водещият

Ники Кънчев има благополучен мотив да почерпи, тъй като щерка му Мари София чества рожден ден. „ Слънцето на тати стана на 14! Обичайте живота, хора! ”, написа известният водещ в обществената мрежа. Почитателите му побързаха да честитят празника на девойката, която е наследила своята любознатеност от татко си.
Кънчев не крие, че най-голямата му болежка е обвързвана със загубата на другата му щерка. Мария София имаше близначка, която умря скоро след раждането си. Бебета се появиха на бял свят прибързано и едното от тях не съумя да издържи, макар престоя в кувьоз и напъните на лекарите.

Заради нещастието журналистът дълго време криеше дъщеря си и избягваше да се появява с нея в общественото пространство. Той и в този момент се старае да я пази от любознанието на медиите и почитателите. Запознати издават, че тийнейджърката към този момент приказва няколко езика. Според учителките ѝ е цялостна отличничка. „ Тя е гордостта на фамилията! ”, безапелационни са околните на Ники.

Майката на Мари София се споделя Даниела. Водещият към този момент 25 години споделя живота си с нея. Двамата се влюбват през далечната 1997 година и до ден сегашен са дружно, въпреки и без автограф. Въпреки че Дани в миналото мечтае да се види като младоженка, Кънчев е безапелационен, че женитба не им е нужна.

Той хвърля око на актуалната си жена, когато и двамата стартират работа в „ Дарик ” радио. Тогава тя е част от рекламния отдел, а Ники води предаването „ Купон на изток от парадайса ”. Студиото му е на тавата, а етаж по-долу се намират офисите на медията. Водещият харесва Даниела и постоянно се отбива при нея, с цел да я ухажва. Не след дълго брюнетката пристава на журналиста и стартират връзка.

Рекламистката скоро се нанася да живее при него, само че към момента не мислят за семейство и деца. Чак след 8 безгрижни години, изпълнени с купони и без съществени задължения, влюбените вземат решение, че към този момент им е време да станат родители. Въобразяват си, че ще се случи бързо – та нали са още млади. Съдбата обаче има други проекти.

Минават година - две, а Даниела по този начин и не съумява да зачене. С Ники таман обмислят да тръгнат по доктори, когато в един прелестен летен ден рекламистката осъмва с позитивен тест за бременност. Щастието на фамилията е неописуемо, само че за жалост не продължава дълго. Когато навлиза в третия месец, Даниела прави импровизиран аборт.

Щом болката от загубата утихва, с Ники възобновяват опитите за бебе. За страдание, още веднъж не се получава. Даниела забременява още няколко пъти, само че по този начин и не съумява да задържи плода. Тогава Кънчев и жена му се обръщат за помощ към едни от най-хубавите експерти по репродуктивна медицина в страната. Благодарение на тях,  рекламистката забременява с близнаци.

Водещият е на седмото небе, когато научава, че бебетата са от женски пол.  Мечтата му да има щерка е напът да се сбъдне – освен това чака не едно, а цели две момиченца едновременно. Бременността на Даниела е рискова и Ники пази в цялостна загадка всички детайлности към нея. До самото раждане единствено най-близките им знаят, че чакат дете.

Малките Мари София и Криста се появяват на бял свят през 2008 г ., само че за неволя, сърчицето на една от близначките не устоя и 6 месеца по-късно тя издъхва. Лекарите вършат всичко по силите си, с цел да спасят бебето, което дълго време е в кувьоз, само че на вятъра. Заради нещастието в персоналния си живот Ники подхваща редица благотворителни действия за набиране на средства за закупуване на кувьози за лечебни заведения в страната.

Бори се с диабет

Кънчев нееднократно е признавал, че страда от диебет и съблюдава непоколебим режим „ Не съм очаквал, само че след поредност кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. В началото не обръщах изключително внимание. Случайно споделих пред един другар, че постоянно ме боли главата и той настоя да се проучвам. Резултатите демонстрираха, че имам прекомерно висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, само че кръвната ми захар беше 11,6. Е, след това разбрах, че има и още по-нагоре – може да стигне 18, 20, 30 даже. Но въпреки всичко 11 си е много високо и си е безапелационен диабет ”, споделял е водещият. След като научил за положението си, той незабавно почнал диета, с помощта на която в този момент съумява да управлява заболяването си.

Помага на начинаещи публицисти

Ники постоянно е подготвен да подаде ръка на надарени младежи, които занапред навлизат в медийните среди. Той си спомня какъв брой е изплашен е бил, когато е почнал кариерата си, по тази причина се старае да подкрепя  начинаещите публицисти.

„ Винаги оказвам помощ на млади сътрудници в техния старт. Принцип ми е в живота. Началото е мъчно за всеки, аз самият се ослушвах като гърмян заек преди първото ми посещаване в редакцията на " Студентска естрада " зад опашката на Коня. Исках да пиша, само че ме беше боязън да се показва на публицистите, които ми се виждаха като богове. Няколко пъти спирах, тръгвах, по едно време даже се отхвърлих и се обърнах да си вървя, само че едно остаряло и леко прогнило ходило изменнически изскърца под краката ми. Някой се провикна от вътрешната страна: „ Кой е? ”. И към този момент нямаше връщане обратно. Никога няма да не помни хората, които ми подадоха ръка тогава. Иван Греченлиев седна бащински и мъжки, организирахме един диалог и ми тикна в ръцете едно читателско писмо на студент от Търговище, който нещо се оплакваше от работата на тамошния Младежки дом. Демек прати ме в командировка. И по този начин се завъртя колелото за мен... ”, спомня си Кънчев за първите стъпки в специалността.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР