Ники Хейли заяви, че Доналд Тръмп е твърде стар, объркан,

...
Ники Хейли заяви, че Доналд Тръмп е твърде стар, объркан,
Коментари Харесай

Хейли смени тона към Тръмп, нанесе му удар, който най-много ще вбеси бившия президент

Ники Хейли съобщи, че Доналд Тръмп е прекомерно остарял, комплициран, безреден и податлив да избухва, с цел да бъде президент. Тя му нанесе и удар, който евентуално ще вбеси най-вече нейния противник - Хейли предизвестява, че му липсват пари, с цел да провежда уместно ръководство в Белия дом.Бившият губернатор на Южна Каролина е последният конкурент на някогашния президент в конкуренцията за номиниране на Републиканската партия за президентската конкуренция. Хейли изложи язвително проучване на характера на някогашния президент в изявление пред Джейк Тапър от.

" Групирайки " Тръмп с президента Джо Байдън, тя сподели още, че е неуместно страната да остане с двама 80-годишни претенденти (Байдън е на 81 година, а Тръмп на 77 година - б. р.). Републиканката предизвести, че Тръмп е имал някои комплицирани моменти през последните дни и укори някогашния президент за несдържаност в нощта на първичната му победа в Ню Хемпшир, когато той се опита да я изтласка от конкуренцията. В последните предизборни събития Хейли също сложи под подозрение морала и способността на Тръмп да разграничава вярното от неверното.

Нейният поврат против шефа, на който в миналото е служила като дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, повдига въпроса за какво след толкоз месеци на премълчаване към проблемите с характера на Тръмп и правното мочурище, в което в този момент се намира, тя най-сетне стана по-твърда в реториката си. Възможно е Хейли просто да се причислява към дългата и безславна традиция на републиканските претенденти, които се нахвърлят против Тръмп единствено когато към този момент са били дейно смазани от него, в това число нещастното трио на Флорида от някогашния губернатор Джеб Буш и сенатора Марко Рубио през 2016 година, както и настоящия губернатор Рон ДеСантис в края на несполучливото си съревнование през 2024 година ДеСантис се бореше по какъв начин да се оправи с някогашния президент през цялата си акция и се впусна с гневни офанзиви против някогашния си " ментор ", когато идеята му към този момент изглеждаше безнадеждна преди второто му място в Айова предишния месец.

ДеСантис подлага на критика Тръмп, че не се е появил на диспути и твърдеше, че консервативните медии са работили като „ преторианска армия ", с цел да го защитят. „ Можеш да си най-безполезният републиканец в Америка, само че в случай че целунеш пръстена, той ще каже, че си прелестен “, сподели тогава ДеСантис. По подигравка на ориста мненията му непосредствено предсказаха по какъв начин някогашният президент се е държал към него, когато ДеСантин се отдръпна и неотложно поддържа човек, който го беше подложил на най-жестоките офанзиви в продължение на месеци.

Хейли упорства, че нейната акция, за разлика от тази на ДеСантис, е построена за продължителна делегатска борба и дава обещание да остане в конкуренцията дълго след първичните избори за републиканците в родния й щат на 24-ти февруари.„ Защо политическият хайлайф ни принуждава да посочим претендент, когато единствено два щата са дали своят вот? Има 48 щата и още територии, които не са дали своят вот. При броя на делегатите ви трябват 1215 гласа. Доналд Тръмп има 32. Аз имам 17. Защо да стопираме в този момент? “, попита Хейли хората в Хилтън Хед през вчерашния ден.

превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР