Ники Хейли изгори Тръмп и нейните колеги републиканци за взривяването на дълга. Тя е права.

...
Когато става въпрос за необузданите федерални разходи, неустойчивите нива на
Коментари Харесай

Когато става въпрос за необузданите федерални разходи, неустойчивите нива на заеми и инфлацията, която първите две неща помогнаха да отприщят, бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли каза в сряда, че републиканците трябва да се вгледат огледалото.

„Истината е, че Байдън не ни направи това, нашите републиканци също ни направиха това“, каза Хейли по време на първите моменти от първичния дебат на Републиканската партия в сряда. Тя посочи конкретно подкрепата на републиканците в Конгреса за законопроектите за стимулиране на COVID и други скорошни пакети за разходи. „Те трябва да спрат разходите, те трябва да спрат заемите, те трябва да премахнат целевите марки, които републиканците върнаха“, каза тя.

След това тя нанесе удара с чук: „И Доналд Тръмп добави 8 трилиона долара към нашия дълг и нашите деца никога няма да ни простят това“, каза Хейли.

Тя успя.

Тръмп обеща да изплати държавния дълг в рамките на осем години, когато беше се кандидатира за поста през 2016 г. Когато стигна до Белия дом, националният дълг беше малко по-малко от 20 трилиона долара. Той не го плати. Вместо това федералните разходи се покачиха всяка от първите три години, в които Тръмп беше на поста – от 3,98 трилиона долара през фискалната 2017 г. до 4,45 трилиона долара през 2019 г. – след което експлодираха през 2020 г. поради извънредни разходи за COVID-19. (През първите две години от мандата на Тръмп републиканците също имаха пълен контрол над Конгреса, така че има много обвинения.)

Когато той напусна, държавният дълг беше близо 28 трилиона долара. Днес той възлиза на 32,7 трилиона долара.

Републиканците очаквано се върнаха към посланието за фискално ограничение по време на управлението на президента Джо Байдън, като изглежда забравиха, че фискалните 2017 и 2018 години изобщо са съществували.

Да насочи вниманието на Хейли към двупартийната роля на вземането на заеми и харченето през последните години беше добре дошъл момент — и мощен за Хейли, която се открои по време на понякога хаотичния дебат в сряда. И е изключително важно за всеки, който спечели президентските избори догодина, да има ясно око за сериозността на проблема с дълга, пред който е изправено федералното правителство.

Публикацията Ники Хейли изгори Тръмп и колегите й републиканци за взривяването на дълга. Тя е права. се появи първо на Reason.com.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР