Никакви заплахи и сигнали няма да прекъснат изборния ден в

...
Никакви заплахи и сигнали няма да прекъснат изборния ден в
Коментари Харесай

Матева: Никакви заплахи и сигнали няма да прекъснат изборния ден

Никакви закани и сигнали няма да пресечен изборния ден в секциите. Министерство на вътрешните работи ще ги охранява, до момента в който изборите не свършат. В това увери говорителката и зам.-председателка на ЦИК Росица Матева.

Тя добави, че през вчерашния ден представители на изборната комисия са провели среща със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка ежедневните сигнали за бомби в учебните заведения. Междувременно, междуведомственият съвет разисква по какъв начин да се действа при възможни нови сигнали за бомби в учебните заведения в изборния ден. Утре вътрешният министър ще уведоми ЦИК за взетите ограничения. Очаква се на следващия ден на брифинг комисията да заяви какви ще са окончателните ограничения, съобщи през днешния ден.бг.

Матева заяви още, че подмяна на телефоните, с които ще се реализира видеонаблюдението на вота, може да има единствено в събота. Ако някое от устройствата се повреди в неделя, секцията ще остане без видеонаблюдение.

Относно параваните ЦИК реши да се употребяват старите тъмни стаички, само че те да бъдат без завеса. Параваните би трябвало да бъдат насочени по този начин, че членовете на СИК да не виждат гърба на гласоподавателя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР