Никакви продукти, базирани на редките метали галий и германий, не

...
Никакви продукти, базирани на редките метали галий и германий, не
Коментари Харесай

Китай не е изнасял през август продукти, базирани на металите галий и германий

Никакви артикули, основани на редките метали галий и германий, не са изнесени от Китай през август, сочат китайски митнически данни, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на предишния месец влязоха в действие рестриктивните мерки за износ на галий и германий, които се употребяват при производството на съвременни чипове. Те са наложени от управляващите в Пекин на фона на софтуерната война, която водят Китай и Съединени американски щати, показва Си Ен Би Си. 

През юли от азиатската страна са изнесени 8,63 метрични тона артикули, основани на германий, което е над два пъти над експорта, осъществен през юни, разкриват митническите данни, огласени от Китай. Чуждестранните купувачи на редкия метал са нараснали поръчките си в навечерието на влизането в действие на рестриктивните мерки за износа му на 1 август, отбелязва Ройтерс.

През предишния месец не е сбъднат експорт от Китай и на артикули от обработен галий, само че през юли са експортирани 5,15 тона. През юли 2022 година азиатската страна е изнесла 7,67 тона артикули, основани на редкия метал. 

Експортните ограничавания наложени от Китай се ползват за осем продукта, свързани с галия - галиев антимонид, галиев арсенид, галиев метал, галиев нитрид, галиев оксид, галиев фосфид, галиев селенид и индогалиев арсенид.

Продуктите, основани на метала германий, попадащи в ограничаващия лист, са германиев диоксид, германиев епитаксиален растежен субстрат, германиев слитък, германиев метал, германиев тетрахлорид и цинково-германиев фосфид.

Металът германий се употребява и при основаването на технологии за инфрачервено лъчение, както и при производството на оптични кабели и на слънчеви панели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР