Никаква конкретика и никаква готовност за създаване на държавна агенция

...
Никаква конкретика и никаква готовност за създаване на държавна агенция
Коментари Харесай

Цацаров: Управляващите нямат капацитета да разделят КПКОНПИ


Никаква конкретика и никаква подготвеност за основаване на държавна организация за следствия и преформатиране на комисията за лишаване на нелегално добито имущество не вижда ръководителят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров. Той разяснява тематиката пред публицисти, откакто бюджетната комисия в Народно събрание утвърди проектобюджета на структурата за тази година.

По думите му плановете отразяват положението на КПКОНПИ и нейните пълномощия в сегашната обстановка. Цацаров означи, че в обществото се приказва за огромни промени, само че, да вземем за пример, по линия на нелегално добитото имущество Министерството на правораздаването схваща промяната „ като инспектиране на част от исковете “.
Снимка: БГНЕС

„ В това управление на Министерство на правосъдието професионален потенциал за правене на подобен законопроект не съществува. Идеята за новата организация за следствие не се възприема толкоз еднопосочно, колкото приказват в общественото пространство. (…) Ако всичко това досега не беше просто политическо желание, щеше да има законопроект “, съобщи Цацаров.

Той разкритикува политиците от болшинството, които не посочили „ храброст “ да го поканят да участва на двучасовата полемика за оставката му в пленарната зала през вчерашния ден, а също така трябвало „ най-малко малко да почетат “, преди да му задават въпроси и в този момент афишират себе си „ за морални съдници “, откакто 7 години не са си казвали мнението намерено.

По отношение на разминаването сред съгласувания от КПКОНПИ проектобюджет и импортираната в Народното събрание версия, Цацаров беше безапелационен: „ Истината е, че част от тези правила съдържат голям корупционен риск. Преформатирането на Агенцията по вписванията и премахването на съдиите по вписванията ще обиден всеки български жител “.

Сред 89-те нови параграфа Цацаров открои и други, които антикорупционната комисия не е съгласувала и при по-ранен проектозакон – опцията правни адвокатски фирми да реализират процесуално посланичество вместо държавните юрисконсулти без процедура по Закон за обществените поръчки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР