Никакъв конфликт няма и не може да има между президента

...
Никакъв конфликт няма и не може да има между президента
Коментари Харесай

Маринов адвокатства на Донев: Няма конфликт между президента и служебния кабинет заради Украйна

Никакъв спор няма и не може да има сред президента и служебното държавно управление. Президентът, или по-точно служебното държавно управление, назначено от него, извършиха решението на Народното събрание за даване на военна и военнотехническа помощ на Украйна в сходство с избран лист от произведения. Това решение беше изпълнено, тъй че оттук нататък това е въпрос на преценка на служебното държавно управление, в какви форми на взаимоотношение или на партньорство да се включва.

Така ръководителят на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов, който е и консултант на министър-председателя Гълъб Донев, разчете в ефира на връзките сред президент и министър председател, и позицията им по отношение на оказването на военна помощ на Украйна солидарно със всички членки на Европейски Съюз. Тя надали е изненада, тъй като е повече от видно, че Радев и Донев работят в цялостен синхрон по всичко значими тематики в страната. А надали има към този момент подозрение, че президентът се меси наяве в изпълнителната власт, когато би трябвало да се вземат основни за страната решения.

По думите на Маринов, когато се събере новоизбраното Народно заседание, то към този момент ще има пълномощията да реши дали да се промени тази линия на държание.

" Между другото, президентът, доколкото си припомням, прикани политическите партии в този момент, преди изборите, ясно да изразят своето отношение по този въпрос, с цел да знаят гласоподавателите защо гласоподават ", напомни проф. Маринов.

" Не е нужно да разяснявам, че никакъв спор няма и не може да има сред президента и служебното държавно управление. Аз не съм в курса какви диалози тъкмо са водили еврокомисарят с представители на българските управляващи, само че нямам доверие пред него да са поети избрани задължения, които в този момент да са денонсирани с изказването на президента ", уточни проф. Маринов.

И добави, че доколкото му е известно – това е споделил и президентът, и министърът на защитата, с еврокомисаря са обсъждани опциите не за тази партида от незабавни доставки, а за потенциала на българската отбранителна индустрия в бъдеще да способства за попълването на дефицитите на европейската отбранителна дарба, и то посредством внедряване на нови технологии и произвеждане на оръжие и муниции по натовски стандарти, разяснява Александър Маринов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР