Никак не са малко перлите в короната на древния Пловдив,

...
Никак не са малко перлите в короната на древния Пловдив,
Коментари Харесай

Shake That Хълм - ден първи: Да ходиш по облаците с пловдивс...

Никак не са малко перлите в короната на античния Пловдив, чиито искра се вижда даже от Космоса. Но сигурно най-ярко светещата е фестивалната просвета. Онази, която притискам с две ръце всяка година и трия мощно с вярата да ми извърши повече от 3 стремежи. И те са свързани единствено и само с това градът да е център на колкото се може по-голям брой музикални събития и фестивали. Къде другаде, в случай че не в Пловдив е " златното място ", на което може да изпиташ фестивални страсти от А до Я? Къде другаде, в случай че не в Пловдив групите и изпълнителите се усещат най-добре? Къде другаде, в случай че не в Пловдив има толкоз пъстър културен дансинг, върху който танцуват ръка за ръка ноти, жанрове, цветове и дестинации? Неопровержимо доказателство за магията, която съществува единствено и само тук, под звездите и към тепетата, е Shake That Хълм - инкубаторът за незабравими прекарвания и мемоари. 

Събитието радва почитателите от града, района и страната към този момент осми път. След като предходната година стана първокласник, фестивалът дойде с нов заряд, доста нови изненади и атракции, уголемен формат, забележителен мащаб и още по-наситена музикална
Всичко за Вашата сватба
стратегия. 

По очите на присъстващите в първия ден на Shake That Хълм се четеше, че несъмнено са зажаднели за страсти на поляната на Джендема. В късния следобяд фестивалното пространство част по част се запълни и сътвори искрата, нужна да подпали фитила на взаимното наслаждение. Тридневното събитие в действителност предлага десетки благоприятни условия за чудесно и свястно превозване на свободното време. От спектакъл, през арт и хендмейд изкушения, до " секс на хълма " (изкушаващ коктейл, предлаган на бара) под звуците на майна рок и джаз. " За всеки по нещо " е сполучлива формула, по която се стига до стремежи резултат, а точно фестивалът да го има отсега нататък, най-малко в околните 10 години. 

Най-същественият фестивален детайл, несъмнено, е музикалния плакат. А той тази година е в действителност в демонски добър вид. Лампите на основната сцена в първата вечер възпламени Мирослава Тодорова. Със сигурност това име се е запечатало в съзнанието ви, тъй като тя е безспорен шлифован пловдивски елмаз. От тези, от които не можеш да отделиш очи, тъй като те хипнотизират с гения си, с чара си и с лекотата, с която владеят сцената под
Всичко за Вашата сватба
краката си.Когато Мирослава запее, вселената притихва. Усещането е като че ли вървиш по облаците и не искаш това премеждие, като в сън, да завърши. Заедно със своя театрален сътрудник - Никола, пловдивското знамение изпрати публиката на друга планета. Там (на другата планета) въздухът е джаз, съществуването е джаз, мозъкът е джаз. Класен джаз, който не се побира в шепите, а завоюва цялото сърце, след което постепенно пълзи по цялото тяло и го кара да се усеща като значима личност в страната на чудесата. След магичната фестивална увертюра с нежната и прелестна Мирослава, сцената посрещна с отворени прегръдки Дороти Такев - инди соул дамата, която безусловно пали пожари на сцената. Публиката съумя бързо да превключи от един жанр към втори и й трябваха не повече от 10 секунди, с цел да се разтанцува и да показва, че Дороти е добре пристигнала на сцената на Shake That Хълм. Чаровната софиянка подари на почитателите премиерни части, показа огромна част от последния си албум и забележителните си танцувални умения.
Всичко за Вашата сватба
Компания на сцената й вършиха двама танцьори, което подвигна градуса до най-много.Младата певица не скри щастието си от топлия банкет. Почитателите й доста добре знаят, че сама написа текстовете на песните си, което прави представянето им още по-емоционално и запаметяващо се. А тези, които за първи път срещнаха инди соул кралицата, останаха повече от очаровани. Със сигурност Дороти завоюва десетки нови почитатели - с глас, с чудатост, със пристрастеност и запаметяващо се шоу на сцената. 

Определено обаче рокът бе оня химичен детайл, който изигра най-важната роля, с цел да се получи невиждана музикална детонация. Фитилът на бомбата в първия фестивален ден възпламениха момчетата от пловдивската тайфа " Panic Station ". Те провокираха същински възторг на сцената с вманиачен заряд, мощно звучене, мощно наличие и качествена пловдивска музика." Panic Station " показаха както свои части, в това число обожаваните от почитателите " Amsterdam " и " Аз и ти ", по този начин и кавъри. Извънземно крепко звучи да вземем за пример песента на Дуа Липа " Physical ", преобърната през призмата на различния рок.
Всичко за Вашата сватба
Младежите от пловдивската рок тайфа се трансфораха в черешката на тортата за вечерта и демонстрираха същински професионализъм във всичко, което вършат. Финал на първата музикална вечер на основната сцена сложиха пъклен надарените Юли и Крис от " Молец ". Актьорите и музиканти превзеха присъстващите на фестивала със своите  парчета, съчетаващи дълбоки послания и здрав саунд. " Молец " към този момент са измежду любимците на българската аудитория и това ясно си пролича на сцената на Shake That Хълм нощес. 

Първата фестивална вечер даде сериозна поръчка за това, че който се озове на поляната под Джендема няма да сбърка с решението си. И три дни няма да стигнат на човек да опита и да се потопи във всяко едно прелъщение, което уредниците оферират на вярната аудитория. Освен всичко друго, тук всеки познавач на музиката може да открие или преоткрие реализатори и банди, които да се трансфорат в неизменима част от живота му и да му бъдат " жокер " във всеки сложен или благополучен миг. Това, персонално за мен, е
Всичко за Вашата сватба
и най-ценното на сходни фестивали. Обмяната на сила, размяната на вътрешни вселени, подмяната на овехтелия нравствен ресурс със пресен подобен.  Определено би трябвало да се означи, че фестивала не мина без паметния " облик " на Васко Жабата. Част от турбофолк парчето прозвуча за подбив преди сцената да пламне с рок дружно с Panic Station. Днес фестивалът не престава с още по-завладяваща музикална стратегия и разнообразни атракции. На сцената през днешния ден ще се вихрят Керана и космонавтите, Иво Димчев, Cool Den и доста други. Ще има брейк батъли, изобразяване на графити, работилици и още куп изненади. 

фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg