Никак не е лесно на НАТО да вземе решение да

...
Никак не е лесно на НАТО да вземе решение да
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Крайно време е за национална позиция, различна от руската, русофилството ни е особен феномен

" Никак не е елементарно на НАТО да вземе решение да поддържа Украйна. Притесняваме отражението на протичащото се в Украйна в България. В ментален проект българското общество е разтърсено. Това съобщи пред БТВ президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов пред БТВ.

" Хората в дебата, които пазят политиката на Путин, нямат съществени претекстове. Българското русофилство е необикновен феномен, който липсва на всички места в Европа. Голямото ни безпокойствие би трябвало да е за това - постоянно ли всеки ход на Русия би трябвало да ни разделя и безусловно да го поддържаме? Българският народен интерес би трябвало да е друг от съветския. Трябва да сме виновни. Отношенията сред Москва и Киев са извънредно комплицирани и деликатни в исторически проект. Тази война обаче може да се окаже последният етап за построяването на украинската еднаквост. Имаше референдум в Украйна и над 90% гласоподаваха за самостоятелност. Крайно време е да имаме българска национална позиция, с която русофилите би трябвало да се съгласят, че няма да е постоянно идентична с Русия. Ние обичаме Достоевски и Чехов, само че ни преследва двоякост и не знаем до по кое време ще продължи? Крайно време е да разберем, че нещата не са черно-бели, само че към този момент сме създали своя избор ", сподели още Стоянов.

Той разяснява и провокацията към премиера Кирил Петков по време на националния празник 3-ти март на Шипка.

" Обиден съм от снежните топки против премиера, с които го замеряха хора, застанали под съветски флагове. Националният празник има лечебно влияние. Трябваше да бъдем дружно ", посочи Петър Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР